Wonen zonder beperking

Beschermd wonen locatie Kleimos

Terug naar overzicht

RIBW Overijssel begeleidt mensen met (ook) psychiatrische en/of ernstige psychosociale problemen bij het zelfstandig wonen, werken en leren of leven. RIBW Overijssel is een innoverende netwerkorganisatie die mensen met (ook) psychische of psychiatrische problemen vanuit vakmanschap.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Locatie Kleimos bevindt zich in de wijk Stadshagen. De Kleimos is een beschermde woonvorm voor cliënten met een diagnose in het Autistisch Spectrum. Team Kleimos biedt begeleiding aan 16 cliënten in de woonvorm en ambulante begeleiding in de wijk. Er wonen 12 cliënten in eengezinswoningen die met elkaar verbonden zijn. Daarnaast heeft de Kleimos twee woningen op afstand.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

RIBW Overijssel begeleidt mensen met (ook) psychiatrische en/of ernstige psychosociale problemen bij het zelfstandig wonen, werken en leren of leven. RIBW Overijssel is een innoverende netwerkorganisatie die mensen met (ook) psychische of psychiatrische problemen vanuit vakmanschap, compassie en ondernemerszin ondersteunt bij hun herstel. Uitgangspunt is dat zij vanuit eigen kracht en het eigen netwerk zoveel mogelijk zelf vorm geven aan hun dagelijks leven.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Het team biedt een voorspelbaar en veilig leefklimaat. De cliënt weet waar hij aan toe is en waar hij naar toe werkt. Het zorgtraject is overzichtelijk en gestructureerd. De begeleiding is methodisch en specifiek gericht op ASS-problematiek. De aanwezige begeleiding heeft kennis van autisme en draagt zorg voor begeleiding op alle levensgebieden.

De begeleiding is gericht op ontwikkeling, normalisatie en participatie.
Er wordt nauw samengewerkt met het netwerk van de cliënt.

Het doel van de begeleiding is dat de cliënt uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk kan wonen.
Op de Kleimos leer je de hiervoor benodigde vaardigheden. Daarbij kun je denken aan praktische vaardigheden zoals kameronderhoud, uitvoeren van huishoudelijke taken, koken, zelfzorg en sociale vaardigheden. Daarnaast ondersteunt de begeleiding cliënten in hun dagelijkse routine.
Overdag werken cliënten, volgen ze een opleiding of hebben ze dagbesteding buiten de woonvorm.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.