Wonen zonder beperking

Beschermd wonen locatie Oldeneelallee

Terug naar overzicht

RIBW Overijssel begeleidt mensen met (ook) psychiatrische en/of ernstige psychosociale problemen bij het zelfstandig wonen, werken en leren of leven. RIBW Overijssel is een innoverende netwerkorganisatie die mensen met (ook) psychische of psychiatrische problemen vanuit vakmanschap.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De eenpersoons appartement zijn verdeeld over drie verdiepingen. Hier leren onze cliënten zo zelfstandig mogelijk te wonen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

RIBW Overijssel begeleidt mensen met (ook) psychiatrische en/of ernstige psychosociale problemen bij het zelfstandig wonen, werken en leren of leven. RIBW Overijssel is een innoverende netwerkorganisatie die mensen met (ook) psychische of psychiatrische problemen vanuit vakmanschap, compassie en ondernemerszin ondersteunt bij hun herstel. Uitgangspunt is dat zij vanuit eigen kracht en het eigen netwerk zoveel mogelijk zelf vorm geven aan hun dagelijks leven.

Aantal bewoners

22

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Wij bieden in het hartje van Zwolle Zuid begeleiding aan ongeveer 22 cliënten met een stoornis binnen het autistisch spectrum (ASS) in een beschermde woonvorm. Met het winkelcentrum op loopafstand en een prachtig uitzicht op de IJsselcentrale is het een fijne plek om te wonen. De eenpersoons appartement zijn verdeeld over drie verdiepingen. Hier leren onze cliënten zo zelfstandig mogelijk te wonen.

De locatie biedt ook de mogelijkheid tot sociale interactie met medebewoners. Daarvoor is één appartement omgebouwd tot groepsruimte. Hier wordt gegeten, koffie gedronken en er is ruimte voor diverse activiteiten. Het bieden van structuur en veiligheid binnen de leefomgeving behoort tot de kerntaken van de begeleiding. Om dit goed en laagdrempelig te kunnen uitvoeren werken we vanuit een appartement binnen de locatie. Zo kunnen zowel cliënt als begeleider snel en flexibel contact houden met elkaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.