Wonen zonder beperking

Beschermd wonen vrouwen

Terug naar overzicht
Logo Unieck zorg met zorg en eigen wijsheid

Unieck Zorg biedt de mogelijkheid voor cliënten met een Wlz indicatie in een beschermde woonomgeving te wonen. Aan de rand van een woonwijk huur je een kamer. Deze eigen ruimte is het startpunt om aan jouw doelen te gaan werken. Er kan 24/7 een beroep worden gedaan op professionele begeleiders....

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Wie is Unieck Zorg

Unieck Zorg biedt zelfstandig wonen onder begeleiding aan in Schoonhoven en Bergambacht. Wij zijn ontstaan vanuit de behoefte om het anders te doen. Ons doel is niet om cliënten te hebben, maar om ze te helpen. Wij geloven namelijk in het feit dat een plek waar je je veilig voelt en die je houvast geeft een goede stimulans is om de verantwoordelijkheid voor je leven in eigen handen te nemen. Het team zet zich er iedere dag voor in om de beste versie van jezelf naar boven te halen. Altijd zorgzaam en liefdevol, maar wel recht door zee en doeltreffend.

Met zorg en eigen wijsheid

Indeling gemeenschappelijk deel

Je woont in een riante eigen woon/slaapkamer. Zelf zorg je voor je inboedel zoals meubels en keukenspullen. Je hebt een eigen voordeur en eigen woon-/slaapkamer. Er is begeleiding om de gezamenlijke ruimten en de sociale aspecten te structureren en te begeleiden. De begeleiders komen op jouw verzoek langs. Wel maken we hierover afspraken en je laat de begeleiding binnen als zij daarom vragen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Deze locatie is perfect liggend en kan betiteld worden als een overloop gebied tussen de woonwijk en het bedrijfsleven. Het pand ligt eveneens dicht bij de stad maar ver genoeg van teveel verleidingen en prikkels.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Unieck Zorg biedt de mogelijkheid voor cliënten ( een stel/1 ouder gezin, beide hebben een indicatie) met een Wlz indicatie in een beschermde woonomgeving te wonen. Aan de rand van een woonwijk huur je een kamer. Deze eigen ruimte is het startpunt om aan jouw doelen te gaan werken. Er kan 24/7 een beroep worden gedaan op professionele begeleiders. Begeleid wonen is voor (jonge tot ca 35 jaar ) vrouwen met een verstandelijke beperking, vrouwen met psychiatrische problematiek en voor kwetsbare vrouwen. Soms kan het fijn zijn om even weg te zijn bij mannen, omdat je negatieve ervaringen heb opgelopen of je relaties hebt gehad die niet gezond waren. Deze woning ligt grenzend aan onze woongroep, waardoor je nooit alleen bent. ’s Avonds even een spelletjes spelen of een praatje maken is altijd mogelijk. De stap naar zelfstandig wonen kan moeilijk en spannend zijn. Er komt een hoop bij kijken. Verhuizen, je huishouden doen, koken, boodschappen halen, financiën regelen, sociale contacten onderhouden, afspraken nakomen rondom werk en/of school.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Voor de beste versie van jezelf

Ons doel is om te zorgen dat iedereen de beste versie van zichzelf is of wordt. Door een veilige plek te bieden en structuur in de dagelijkse dingen, krijg je weer grip op je leven. Maar wat een ander nodig heeft, hoeft niet te zijn wat jij nodig hebt. Daarom geloven we in een persoonlijke aanpak in het verlenen van zorg. Iedereen is uniek. Wij kijken daarom altijd naar wie jíj bent als persoon en wat jij nodig hebt.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.