Wonen zonder beperking

Beschermd wonen woongroep

Terug naar overzicht

Leven in een beschermde woonomgeving Unieck Zorg biedt de mogelijkheid voor cliënten met een Wlz indicatie in een beschermde woonomgeving te wonen. Bij ons kan je op een unieke locatie aan de rand van een woonwijk een kamer huren waar we samen werken aan de door de cliënt aangedragen doelen. O...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Wie is Unieck Zorg

Unieck Zorg biedt zelfstandig wonen onder begeleiding aan in Schoonhoven en Bergambacht. Wij zijn ontstaan vanuit de behoefte om het anders te doen. Ons doel is niet om cliënten te hebben, maar om ze te helpen. Wij geloven namelijk in het feit dat een plek waar je je veilig voelt en die je houvast geeft een goede stimulans is om de verantwoordelijkheid voor je leven in eigen handen te nemen. Het team zet zich er iedere dag voor in om de beste versie van jezelf naar boven te halen. Altijd zorgzaam en liefdevol, maar wel recht door zee en doeltreffend.

Met zorg en eigen wijsheid

Indeling gemeenschappelijk deel

In de woning is een riante woonkamer waar we samen koffiedrinken, spelletjes spelen etc. Grenzend aan de woonkamer is er een grote woonkeuken waar we met elkaar de maaltijd bereiden en samen eten. In de tuin kun je, naast relaxen, tafeltennissen en basketballen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere cliënt heeft een eigen woon/slaapkamer. Zelf wordt gezorgd voor de inboedel, zoals meubels en aankleding. Er is 24/7 begeleiding aanwezig.

Naast 5 woon/slaapkamers hebben we inpandig 2 appartementen met eigen kitchenette. Deze appartementen zouden een mooie opstap kunnen zijn naar onze zelfstandige woonvoorzieningen. Kortom: binnen Unieck Zorg zijn alle facetten van beschermd wonen onder 1 dak, wel zo fijn als je wilt groeien naar ‘zo zelfstandig mogelijk’!

Situering in wijk

Deze locatie is perfect liggend en kan betiteld worden als een overloop gebied tussen de woonwijk en het bedrijfsleven. Het pand ligt eveneens dicht bij de stad maar ver genoeg van teveel verleidingen en prikkels.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Leven in een beschermde woonomgeving Unieck Zorg biedt de mogelijkheid voor cliënten met een Wlz indicatie in een beschermde woonomgeving te wonen. Bij ons kan je op een unieke locatie aan de rand van een woonwijk een kamer huren waar we samen werken aan de door de cliënt aangedragen doelen. Op deze locatie kan er 24/7 een beroep worden gedaan op professionele begeleiders. Karakteristiek voor onze aanpak is het kleinschalige, waardoor we zelfs aan een complexe doelgroep zorg op maat kunnen leveren. Bovendien willen we ons niet vastpinnen op één methodiek: of we nou linksom of rechtsom gaan, het gaat erom dat we antwoord kunnen geven op de diverse hulpvragen die elk moment anders kunnen zijn. Dat vraagt om lef en durf. Verder zitten wij qua huisvesting op een hoog niveau. Een goede huisvesting maakt het huis van de cliënten daadwerkelijk hun thuis.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

4 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Voor de beste versie van jezelf

Ons doel is om te zorgen dat iedereen de beste versie van zichzelf is of wordt. Door een veilige plek te bieden en structuur in de dagelijkse dingen, krijg je weer grip op je leven. Maar wat een ander nodig heeft, hoeft niet te zijn wat jij nodig hebt. Daarom geloven we in een persoonlijke aanpak in het verlenen van zorg. Iedereen is uniek. Wij kijken daarom altijd naar wie jíj bent als persoon en wat jij nodig hebt.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.