Wonen zonder beperking

Beter Met Thuis - behandeling voor kinderen/jongeren en hun ouders

Terug naar overzicht

Beter met Thuis is een behandelvorm voor kinderen tussen 6 en 16 jaar met een licht verstandelijke beperking en hun ouders. Het doel van de behandelvorm is dat het kind weer volledig thuis kan wonen. Het kind verblijft samen met leeftijdgenoten in een leergroep gedurende een aantal dagen per week...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In de Drentsestraat in Amersfoort is een woonhuis ingericht waar ongeveer 8 kinderen verblijven. Het huis ligt centraal in Amersfoort. Uitgangspunt is dat de kinderen naar hun eigen school blijven gaan; dit is mogelijk door de centrale ligging. Hierdoor blijft het kind een vertrouwde en bekende omgeving behouden. Het aantal dagen dat het kind in het huis of thuis verblijft, is afhankelijk van de behandeling.

Indeling gemeenschappelijk deel

Een gezellig ingerichte woonkamer op de begane grond. Achter de woning een binnenplaats met speelmogelijkheden. Op de bovenverdieping zijn de slaapkamers en badkamers te vinden.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Beter Met Thuis is gesitueerd in het centtrum van Amersfoort, op loopafstand van het station en winkelcentrum

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Beter met Thuis is een behandelvorm voor kinderen tussen 6 en 16 jaar met een licht verstandelijke beperking en hun ouders. Het doel van de behandelvorm is dat het kind weer volledig thuis kan wonen. Het kind verblijft samen met leeftijdgenoten in een leergroep gedurende een aantal dagen per week. De andere dagen van de week woont het kind thuis. Op de leergroep wordt met het kind gewerkt met werkpunten. Er worden werkpunten gemaakt voor de leergroep en gezinsdoelen voor thuis. De persoonlijk begeleider komt wekelijks thuis in het gezin als het kind ook thuis is. De persoonlijk begeleider kan meedenken en adviezen geven en samen oefenen van nieuwe vaardigheden. Daarnaast wordt op de leergroep een ouder-kind training aangeboden en worden ouders gevraagd actief mee te werken aan het programma op de groep.

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Geen

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.