Wonen zonder beperking

Woonlocatie Bronkhorst is geschikt voor mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking (evt. met bijkomende psychiatrische problematiek), maar met een redelijke mate van zelfstandigheid.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Woonlocatie Bronkhorst bestaat uit 4 appartementen met maximaal 4 bewoners per appartement. De appartementen zijn gelijkvloers: twee op de begane grond en twee op de eerste etage. Er is een lift aanwezig in het complex. Alle bewoners hebben hun eigen slaapkamer. Een aantal slaapkamers heeft een balkon. Als u aan een rolstoel gebonden bent, is deze woonvoorziening helaas minder geschikt, maar overleg is zeker mogelijk. Er is een gezamenlijke schuur waar u uw fiets kunt stallen.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woonkamer, keuken, badkamer en het toilet wordt gedeeld.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Woonlocatie Bronkhorst is gevestigd in een appartementencomplex in Rotterdam-Zuid en kan zorg bieden aan 13 mensen. Begeleiding is gericht op het zoveel mogelijk vergroten en in stand houden van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Ook ondersteuning, activering en (gedeeltelijke) overname van huishoudelijke taken behoort tot de mogelijkheden.

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Enige

Omschrijving

Op Bronkhorst heerst een gezellig groepsklimaat waarbij huiselijkheid, gezelligheid en veiligheid kernwaarden zijn. De begeleiding is er om u te ondersteunen bij dagelijkse dingen zoals koken, de post, medicatie en sociale contacten. Samen met u stellen wij werkdoelen op. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen bij huishoudelijke taken (koken, wassen, kamer schoonmaken) of hoe u uw sociale netwerk kunt uitbreiden (deelnemen aan een club, sport of cursus). De begeleiding is erop gericht om het beste uit elk persoon te halen, uw competenties optimaal te ontwikkelen zodat u zo zelfstandig en gelukkig mogelijk kunt leven. Er is ook een gedragskundige betrokken bij de Bronkhorst, die actief met de begeleiders meedenkt over de zorg voor de bewoners.
Begeleiding is aanwezig van 7.00 uur tot 22.30 uur. Tussen 7.00 uur en 14.30 uur en tussen 20.30 en 22.30 uur is er één begeleider op 13 bewoners en door de weeks tussen 14.30 en 20.30 uur zijn dat twee begeleiders. ’s Nachts is er een slaapdienst aanwezig voor noodsituaties.
Maandelijks komt er een huisarts naar de locatie en houdt hier spreekuur voor de bewoners.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.