Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Bronlaak, woon-werkgemeenschap

Terug naar overzicht
Logo Bronlaak

Wonen en werken op Bronlaak Bronlaak biedt zorg, wonen, dagbesteding en werk aan mensen voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige handicap en / of gedragsproblematiek. Wij ondersteunen mensen om zich naar vol vermogen te ontplooien en werken daarbij vanuit een antroposofische ins...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Op locatie Bronlaak en in st. Anthonis hebben we huizen met elk vier tot acht bewoners. Je kunt er ook individueel wonen; bijvoorbeeld in een appartament.

Indeling gemeenschappelijk deel

In de woonhuizen heeft ieder zijn eigen kamer en deelt met zijn huisgenoten de gemeenschappelijke ruimtes, zoals huiskamer, keuken, douche en toilet. Sommige appartementen leunen aan bij een woonhuis. De werkgebieden/dagbestedingsplekken hebben een ambachtelijk karakter. Zo zijn er een pottenbakkerij, kaarsenmakerij, weverij en een houtwerkplaats/klussengroep. Buiten werken kan ook, op de boerderij, in de tuinderij, in het bos of in de siertuin bij de kwekerij. Voel je je beter thuis in de dienstverlening? Kan ook. Bv in onze lunchroom (Markant) in st. Anthonis. Of in de keuken of Foyer op Bronlaak. Je kunt hier in de bediening of in de keuken werken. In Het Pinksterhuis wordt gezamenlijk koffie gedronken, gegeten, vergaderd en worden er vieringen en voorstellingen gehouden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Afhankelijk van het woonhuis, woongroep of appartement.

Situering in wijk

Bronlaak is een woon-werkgemeenschap waar zorg- en dienstverlening geboden wordt vanuit een antroposofische inspiratie. Bronlaak ligt tussen Oploo en Elsendorp in natuurgebied De Groote Slink. Op het terrein van Bronlaak worden in de winkel De Waterman eigen geteelde en gemaakte producten verkocht. Zoals groenten, kruiden, kaas, yoghurt en kwark. Maar ook geweven theedoeken, zijden shawls, kaarsen, kaarten, potten en vazen en andere cadeauartikelen.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Wonen en werken op Bronlaak Bronlaak biedt zorg, wonen, dagbesteding en werk aan mensen voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige handicap en / of gedragsproblematiek. Wij ondersteunen mensen om zich naar vol vermogen te ontplooien en werken daarbij vanuit een antroposofische inspiratie. Dit betekent dat we uitgaan van de mogelijkheden, talenten en wensen van cliënten en rekening houden met zijn of haar beperking. Op het landgoed is veel werkgelegenheid, in het bijzonder voor mensen met een ondersteuningsvraag. Je kunt je dus te allen tijde aanmelden, ook voor stage als je speciaal onderwijs volgt. Voor wie Wonen en werken (in kader van dagbesteding)op Bronlaak is bedoeld voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking.

Aantal bewoners

200

Open plaatsen

3 open plekken op verschillende woonhuizen en er zijn logeermogelijkheden (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Je hebt dan misschien een handicap maar je bént het niet. Je wilt jezelf, net als ieder ander, zo goed mogelijk ontwikkelen en zoveel mogelijk jezelf zijn, jezelf worden. En waar kan dat beter dan op een plek waar jij je thuis voelt? Vandaar dat onze woonvoorzieningen voor volwassenen met een ontwikkelingsstoornis een huiselijke, gezellige en warme sfeer hebben. In kleine, gemengde groepen woon je samen met anderen. Samen met je huisgenoten geef je vorm aan het wonen. Het is immers jullie thuis. Natuurlijk zal de medewerker ondersteuning bieden, maar dingen worden je niet onnodig uit handen genomen. Je leeft er gelijkwaardig aan elkaar, vervult je huishoudelijke taken en je doet, individueel of gemeenschappelijk, je eigen ding in je eigen vrije tijd.
Wonen bij DeSeizoenen kan op veel verschillende manieren, variërend van meer begeleid zelfstandig wonen tot 24-uurs begeleiding, of van samen wonen in een groep tot alleen wonen in een appartement.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.