Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Bulletproof Maastricht

Terug naar overzicht
Logo Kracht in Zorg

In Maastricht bieden we verschillende plekken met woonruimte aan voor ons project Bulletproof. Dit traject van een jaar is gericht op het versneld vergroten van de zelfredzaamheid van een cliënt. Doel is van Beschermd Wonen naar Beschermd Thuis.

Woning

Soort woning

Appartement, Studio

Omschrijving

Elk appartement of studio is verschillend. Informeer bij onze intakers naar de mogelijkheden.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er zijn geen gemeenschappelijke faciliteiten. Het betreft losse appartementen en studio's.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Binnen de transitie van beschermd wonen naar beschermd thuis hebben we, vanuit onze eigen visie op ‘goede zorg’, een eigen product ontwikkeld, te weten ‘Bullet Proof’. Dit traject van een jaar is gericht op het versneld vergroten van de zelfredzaamheid van een cliënt. Cliënten, die geen woning hebben, krijgen een woning gefaciliteerd via Kracht in Zorg in de buurt waar zij graag een toekomst op willen bouwen. Het uitgangspunt is dat de cliënt binnen een jaar de huur (hotelmatige kosten) zelf overneemt en zelfstandig kan wonen zodat de zorg afgeschaald kan worden. Binnen Bullet Proof staan de presentiebenadering (relationeel werken) en positieve gezondheid centraal. Dit betekent onder andere dat de begeleiders de cliënt via de relatie leren kennen en gewerkt wordt vanuit de veranderwens van de cliënt.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

wisselend (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

De begeleiding werkt vanuit de presentie benadering. Samen met de cliënt wordt gekeken wat de hulpvragen zijn en van daaruit wordt er een begeleidingsplan opgesteld. Er is 24//7 bereikbaarheid.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.