Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Stichting Firmitas Begeleid Wonen Moeders (BWM)

Terug naar overzicht

BWM is een begeleid-wonen locatie voor moeders. Begeleiding is aanwezig van 7:00 tot 23:00, daarna is er waakdienst aanwezig. De moeders kunnen 24/7 beroep doen op de begeleiding, indien nodig. De vrouwen op deze locatie krijgen begeleiding op het gebied van opvoeding en alle andere leefgebieden.

Woning

Omschrijving

Elke moeder heeft haar eigen studio. Behalve een gezamenlijke hoofdingang hoeft er niks gedeeld te worden. Stichting Firmitas kan de studio's voorzien van meubels, maar uiteraard mogen eigen meubels ook meegenomen worden.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het kantoor van de begeleiding bevindt zich op circa 10-minuten loopafstand van de woningen van de moeders. In dit pand is er ook een dagbestedingsruimte, waarbij er drie keer in de week dagbesteding wordt gegeven.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Situering in wijk

BWM is vlakbij het metrostation Coolhaven. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is het Erasmus MC. Winkels zijn op circa 5-minuten loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

BWM begeleidt moeders met een licht verstandelijke beperking en/of GGZ problematiek. De moeders krijgen onder andere ondersteuning op het gebied van opvoeding.

Stichting Firmitas is voor deze locatie gecontracteerd voor de volgende indicaties: Wlz GGZ1 t/m GGZ3, Wlz VG3 t/m VG6 én Wmo.

De gemiddelde leeftijd van de cliënten is tussen de 18 en 40 jaar (het grootste aantal is tussen de 20 en 30 jaar).

Aantal bewoners

14

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Cliënten worden gekoppeld aan een persoonlijk begeleider. Samen met de persoonlijk begeleider wordt er gewerkt aan het vergroten van zelfstandigheid. De cliënten worden zo veel mogelijk in hun eigen kracht gezet. Er worden hiervoor doelen opgenomen in het zorgplan. Dit kunnen doelen op het gebied van dagbesteding/werk, financiën, praktisch functioneren, psychisch functioneren etc. zijn.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.