Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Begeleid Wonen Moeders (BWM)

Terug naar overzicht

BWM is een begeleid-wonen locatie voor moeders. Begeleiding is aanwezig van 7:00 tot 23:00, daarna is er waakdienst aanwezig. De moeders kunnen dus 24/7 beroep doen op de begeleiding, indien nodig. De vrouwen op deze locatie krijgen begeleiding op het gebied van opvoeding en andere leefgebieden.

Woning

Omschrijving

Elke moeder heeft haar eigen studio. Behalve een gezamenlijke hoofdingang hoeft er niks gedeeld te worden. Stichting Firmitas kan de studio's voorzien van meubels, maar uiteraard mogen eigen meubels ook meegenomen worden.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het kantoor van de begeleiding bevindt zich op circa 10-minuten loopafstand van de woningen van de moeders. In dit pand is er ook een dagbestedingsruimte, waarbij er drie keer in de week dagbesteding wordt gegeven.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Situering in wijk

BWM is vlakbij het metrostation Coolhaven. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is het Erasmus MC. Winkels zijn op circa 5-minuten loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

BWM begeleidt moeders met een licht verstandelijke beperking en/of GGZ problematiek. De moeders krijgen onder andere ondersteuning op het gebied van opvoeding.

Aantal bewoners

14

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Cliënten van BWM krijgen wekelijks begeleiding van haar persoonlijk begeleider. Op het moment dat de persoonlijk begeleider ziek of met verlof is, heeft elke cliënt ook een vaste schaduwbegeleider. Er wordt wekelijks aan doelen uit het zorgplan. Elke cliënt heeft haar eigen doelen. Dit kunnen doelen op het gebied van dagbesteding/werk, financiën, praktisch functioneren, psychisch functioneren etc. zijn. Er wordt elk half jaar geëvalueerd op de doelen uit het zorgplan. Na overleg wordt er besloten om bepaalde doelen af te sluiten, aan te passen óf door te zetten.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.