Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Beschermd Wonen-Cocon

Terug naar overzicht

In Cocon kun je rustig en veilig wonen in een eigen woning die echt bij jou past. In Cocon zijn er aanvullend ook een aantal woonplekken voor crisisopvang, waar we bewoners helpen om te stabiliseren na een moeilijke periode. Dat kan voor een korte of lange(re) periode nodig zijn.

Woning

Soort woning

Appartement, Groepswoning

Omschrijving

Wonen in een comfortabele en ruime woning, van alle gemakken voorzien. Met een eigen huisnummer en een sfeervolle inrichting, aangepast op jouw wensen en zorgbehoeftes. Heerlijk wonen in een rustige, veilige en vertrouwde omgeving met ondersteuning van begeleiders die oog en oor hebben voor jou.

Indeling gemeenschappelijk deel

Per 10 appartementen is er 1 gezamenlijke woonkamer en 1 gezamenlijke keuken.
Een tuin en een binnenplaats met diverse zitplaatsen

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Appartementen die elk ongeveer 37 m2 groot zijn,voor individueel gebruik.
Met een eigen woonkamer (soms met eigen aanrechtblok), eigen slaapkamer, badkamer, berging en een eigen kleine tuin.

Situering in wijk

Het is fijn wonen in Heel! Je hebt hier alles wat wonen en leven fijn maakt binnen handbereik.
Het dorp Heel is een van de oudste en grootste dorpen in Midden-Limburg en is onderdeel van de gemeente Maasgouw.
Het centrum van Heel ligt dichtbij Cocon. Hier kun je belangrijke voorzieningen vinden en er liggen diverse winkels. En je kunt met het openbaar vervoer reizen.
Verder vind je op het Daelzicht-terrein in Heel een bos, een dierenweide, visvijvers, een sporthal en een zwembad.
Kortom, niet alleen voor je dagelijkse behoeften maar ook om te ontspannen biedt Heel verrassend veel!

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Epilepsie, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Het woonaanbod van Cocon is bestemd voor mensen uit meerdere leeftijdsgroepen vanaf 18 jaar. Bewoners hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking, met eventueel bijkomende lichamelijke of zintuigelijke beperkingen, psychische problemen, ontwikkelings-, regulatie-, gedrags- en/of persoonlijkheidsproblemen, epilepsie, moeilijk verstaanbaar gedrag en soms zelfbeschadigend gedrag. Misschien heb je het moeilijk en heb je een eigen, veilige woonplek nodig waar je geen gevaar vormt voor jezelf of voor je omgeving. Cocon is dan een fijne omgeving voor jou om te stabiliseren.

Aantal bewoners

20

Open plaatsen

5 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Je hebt voor een korte, langere of blijvende periode (zeer) intensieve begeleiding nodig en hebt verschillende, individuele zorgvragen. In Cocon woon je op een fijne,beschermde plek in een rustige omgeving, in een prettige woning met een huiselijke sfeer. Je hebt structuur, stabiliteit en rust nodig. Wij stimuleren je bij je ontwikkeling en kijken samen naar je mogelijkheden en wat jij fijn vindt. We ondersteunen je in jouw behoeften. Bijvoorbeeld bij je persoonlijke verzorging en sociale redzaamheid. Soms vind je het moeilijk om te communiceren, word je boos, ben je verdrietig of wil je stoom afblazen. Wij zijn er dan voor jou. Een praatje maken samen, geborgenheid en duidelijkheid in een veilige en vertrouwde sfeer is belangrijk voor je om je goed te voelen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.