Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

De Sprong en Hummeltjeshof - Dichterbij

Terug naar overzicht

De Sprong en Hummeltjeshof zijn locaties voor orthopedagogische dagbesteding, wonen en logeren. Het is een warme en veilige omgeving voor kinderen met ernstige meervoudige beperkingen. We willen we ieder kind laten schitteren.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Overige woning

Omschrijving

Op Hummeltjeshof kun je komen wonen of logeren. We verklappen je vast: het is er heerlijk! En je bent er ook nog eens heel gezellig samen met andere kinderen en jongvolwassenen met een ernstige meervoudige beperking. Binnen bij de Hummeltjeshof

De woning is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. We hebben een knusse woonkamer, een fijne tweede zithoek, een gezellige keuken, een snoezelruimte en twee badkamers. Eén van de badkamers is heel bijzonder: dat is een snoezelbadkamer. En voor we het vergeten: we hebben ook nog een groot balkon. Als je bij ons komt wonen, krijg je een eigen slaapkamer. Ben je een logee? Dan kan het zijn dat je je kamer deelt.

Hoe beleven wij een fijne dag?

We zorgen voor dagbesteding op maat. Dat kan op Hummeltjeshof, maar ook op een andere plek. Voor jou alleen of in een klein groepje. Wat vind je leuk, wat kun je goed, wat zou je nog graag leren? Je begeleiders kijken en luisteren goed naar wat jij graag doet en zorgen voor een programma dat precies bij jou past. Op Hummeltjeshof kun je snoezelen, tv kijken, muziek maken en luisteren, wandelen of bijvoorbeeld helpen met koken. We hebben ook een prachtige tovertafel en een Qwiek. Je kunt ook dagbesteding krijgen bij De Sprong of op een andere plek die bij jou past.Vind je het leuk als je ouders op bezoek komen of bij je dagbesteding komen kijken? Nodig ze maar uit, ze zijn van harte welkom!

Indeling gemeenschappelijk deel

Belevingsgerichte activiteiten
Spel- en ontwikkelingsmaterialen
Multidisciplinair team

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

- 24 uur per dag begeleiding en ondersteuning
- Verpleegkundig opgeleide medewerkers
- Samenwerking met orthopedagoog, arts VG en deskundigen als ergotherapeut, logopedist en fysiotherapeut
- Snoezelruimte en snoezelbadkamer
- Groot balkon
- Lift

Situering in wijk

OPD de Sprong en Hummeltjeshof liggen aan de rand van Gennep vlak bij enkele andere locaties van Dichterbij. Het dorpscentrum ligt op ongeveer 2 kilometer afstand. De locatie is goed bereikbaar met de fiets, auto en het openbaar vervoer. Het is ongeveer vijf minuten lopen naar de bushalte.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Kinderen van 6 maanden tot jong volwassenen met een CIZ-indicatie (zie ook: www.ciz.nl).

We willen ieder kind laten schitteren. Daarvoor is het belangrijk dat we goed weten wat je wensen en behoeften zijn en welke medische zorg je eventueel nodig hebt. Samen met jou en je ouders en/of andere verwanten stellen we een individueel ondersteuningsplan op, waarin jij het stralend middelpunt bent en jouw ontwikkeling voorop staat. We werken in een multidisciplinair team van een orthopedagoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, speltherapeut, muziektherapeut en logopedist. Elke dag bieden we je een mooi programma aan van belevingsgerichte activiteiten, spel- en ontwikkeling.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

5 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

We bieden ondersteuning op maat.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.