Wonen zonder beperking

Darrius woongroep

Terug naar overzicht
Foto pand Darrius woongroep

Wooninitiatief Darrius biedt een warm thuis. Een plek waar je vanuit veiligheid kunt groeien. Wij zijn een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met autisme of vergelijkbare problematiek . Wij bieden 24/7 zorg. Over een traject van 3 jaar wordt jij begeleid na zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Darrius is gevestigd in een vrijstaande woning te Westzaan. Het is een landelijk gelegen villa op een unieke plek in de Zaanstreek. De villa bestaat uit een zeer groot woongedeelte met een leefkeuken en 1 slaapkamer op de begane grond. Op de eerste etage bevinden zich 6 slaapkamers en een zeer luxe badkamer. De villa ligt naast het water en heeft uitzicht over de eindeloze weilanden, waar in de zomer de koeien en schapen grazen. Hou je bijvoorbeeld vissen? Dan kan dat gewoon bij ons in de achtertuin. Of ga je liever kanoën? Ook dat kan vanuit onze achtertuin. Darrius wordt nog gezelliger gemaakt door onze Franse bulldog Dolly en twee katten Sam en Saartje.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Gezellige rustige woonwijk aan water.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Darrius is een woongroep voor jongvolwassenen met autisme of vergelijkbare problematiek . Wij gaan uit van een homogene samenstelling qua leeftijd, zorgzwaarte en behoefte aan ondersteuning. Geslacht is niet van belang. Bewoners kunnen vanuit de thuissituatie worden aangemeld, of vanuit een zorginstelling.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

De begeleiding is gericht op het bevorderen, ontwikkelen, behouden of compenseren van de zelfredzaamheid. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen leren functioneren. De bewoners hebben een persoonlijk begeleider. Die dagelijks ondersteuning biedt op de verschillende leefgebieden. Bij Darrius leren wij jongvolwassen om alledaagse activiteiten te doen. Boodschappen doen, koken, schoonmaken, budgetteren, praatje maken. Kortom, leren zelfstandige wonen en meedraaien in de maatschappij.

Zinvolle dagbesteding zal samen met de cliënt geregeld worden. Wij gaan er van uit dat iedereen kan participeren ongeacht zijn of haar situatie. Bijvoorbeeld een baantje, vrijwilligers werk of dagbesteding op een andere locatie. Groepsgerichte activiteiten, zoals sporten en koken, zullen een bijdragen leveren aan een positieve sfeer. Maar natuurlijk zullen de mogelijkheden en interesse van de cliënt leidend zijn en daarbij sluit Darrius aan waar nodig.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.