Wonen zonder beperking

De Blankehoeve zoekt bewoners voor Begeleid (beschermd) Wonen en Werken Traject

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De Blankehoeve biedt het Begeleid (beschermd) Wonen en Werken Traject waar bewoners met 24-uurszorg kunnen wonen en begeleid werken (dagbesteding) op het terrein. De Blankehoeve is van oudsher een hotel-restaurant. Het hotel is gesloten en de kamers zijn omgebouwd tot lichte, ruime kamers voor het begeleid wonen. Er is ook een gemeenschappelijke ruimte waar een ieder kan samenkomen als dit gewenst is.
Het begeleid werken is beschikbaar in verschillende vormen; zo hebben wij plekken beschikbaar in het restaurant (keuken en bediening), in het onderhoud (klussen e.d.) en in de tuinen (zowel moestuin als terras e.d.). Kortom, voor elk wat wils.
De visie van De Blankehoeve is het werken vanuit eigen kracht. Samen gaan we kijken wat je talenten zijn en waar je nog extra aandacht voor nodig hebt. Dit wordt vertaald naar leerdoelen waar je met een persoonlijk begeleider mee aan de slag gaat. Het doel is altijd het halen van een bepaalde mate van zelfredzaamheid en het ontwikkelen van kracht!

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

De Blankehoeve ligt heel landelijk maar toch maar 10 minuten van de stad Groningen. Als je de straat uit loopt sta je in het Drentse bos. Rust maar reuring om de hoek!

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

De Blankehoeve heeft als visie het ontwikkelen van eigen kracht. Wat heb jij nodig om zo zelfredzaam mogelijk te zijn binnen de mogelijkheden die je hebt. Iedereen is uniek, gelukkig wel! Iedereen is ook ergens goed in en samen gaan wij kijken wat dat voor jou is en hoe we jou daarin kunnen begeleiden. We stellen leerdoelen op waar we aan werken, samen mét jou; het gaat tenslotte om jouw leven. Dit kunnen doelen zijn die betrekking hebben op meerdere leefgebieden.
Als organisatie is De Blankehoeve klein en persoonlijk. Wij houden van korte lijntjes en bieden maatwerk, niemand is tenslotte hetzelfde.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.