Wonen zonder beperking

De Blomhoeve, zorgorganisatie WoonCadans

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

WoonCadans is een kleinschalige zorgaanbieder. Oprichters/eigenaars zijn Lourens en Dineke van den Berg. Zij hebben beide ruim 35 jaar ervaring in zorg en welzijn. De laatste 20 jaar zijn zij onder andere werkzaam geweest als manager in de zorg. De laatste 10 à 15 jaar van hun werkzame leven willen zij graag weer zelf zorg verlenen aan bewoners, naast de coördinatie van de organisatie.
Naast het realiseren van de Blomhoeve biedt de organisatie al de coördinatie, zorg, ondersteuning in de woonvormen "Het Palet" en "Van Gogh" in Papendrecht.

Voor dagbesteding zijn er meerdere groepen actief binnen WoonCadans. Op alle groepen is vaak nog wel plek op bepaalde dagen.
Voor meer informatie over deze projecten verwijzen wij u door naar onze overige advertenties op Mee Woon- en Werkwinkel, of naar onze website www.wooncadans.nl

Indeling gemeenschappelijk deel

Bij woonvoorziening de Blomhoeve is er een grote gezamenlijke tuin en een ontmoetingsruimte. Vanuit de gezamenlijke ontmoetingsruimte binnen de Blomhoeve bieden we activiteiten om op deze manier kleinschalig, herkenbaar en bereikbaar te zijn voor de doelgroep.
Hierin willen we optimaal gebruik maken van en actief delen met buurtnetwerken
(vrijwilligers) en wijkactiviteiten. Dit mede vanuit onze visie om het sociaal netwerk van de
bewoners zoveel mogelijk te vergroten.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Binnen het kleinschalig groepswonen beschikken de bewoners over een eigen woon/ slaapkamer met sanitair van =/- 40 m2.
Binnen het begeleid wonen in de woning beschikt iedere bewoner over een eigen appartement (kamer, slaapkamer, keuken en sanitair) van ± 50m2.

Situering in wijk

De Blomhoeve ligt centraal gevestigd in Alblasserdam. Op ong. 5 minuten loopafstand is er een supermarkt en op ongeveer 10 minuten loopafstand is er een winkelcentrum met hierin onder andere supermarkt, bloemenwinkel, xenos etc.
Op loopafstand is er een bushalte waar onder andere bussen vertrekken naar Papendrecht en Rotterdam.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Blomhoeve is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De Blomhoeve is gevestigd in een oude monumentale boerderij in Alblasserdam. Hiervoor is de boerderij gerenoveerd en is er een groot gedeelte aangebouwd in de stijl van de oude boerderij. In het oude voorhuis woont het beheerdersechtpaar. Ook hebben zij hier hun kantoor. Zij bieden samen met een team van medewerkers de zorg en ondersteuning gaan aan de bewoners.
Er is ruimte voor 13 bewoners, waarvan 7 bewoners wonen binnen het groepswonen, en 6 bewoners binnen het begeleid wonen. Bij het begeleid wonen ligt de nadruk op het zelfstandig wonen met hulp van begeleiding, waar in het groepswonen de groep centraal staat.

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

De Blomhoeve is een voorziening waarin en vanuit, 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteunende begeleiding, verzorging, dagbesteding en overige activiteiten geboden worden primair gericht op mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking.
- Kleinschalig groepswonen, hierbij gaat het om de ondersteunende begeleiding en verzorging voor bewoners waarbij het accent vooral ligt op de gezamenlijke beleving binnen de woning. In de huiskamer vinden alle gezamenlijke activiteiten plaats waaronder de maaltijden.
- Begeleid wonen in de woonvoorziening, Hierbij gaat het om de ondersteunende begeleiding en eventuele verzorging voor bewoners waarbij het accent meer ligt op het individueel wonen. De begeleidingsvraag is echter dusdanig dat de bewoner (nog) niet zelfstandig kan wonen en daarom is aangewezen op een 24 uurs woonvoorziening.
De bewoners kunnen gebruik maken van de ontmoetingsruimte, welke op vaste tijden van de dag geopend is.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.