Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

De Blomhoeve en dependance de Da Costa, zorgorganisatie WoonCadans

Terug naar overzicht

De Blomhoeve is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De Blomhoeve is gevestigd in een oude monumentale boerderij in Alblasserdam. Hiervoor is de boerderij gerenoveerd en is er een groot gedeelte aangebouwd in de stijl van de oude boerderij. In het oude...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

WoonCadans is een kleinschalige zorgaanbieder. Naast de Blomhoeve en Da Costa biedt de organisatie de coördinatie, zorg, ondersteuning in de woonvormen "Het Palet" en "Van Gogh" in Papendrecht. Voor dagbesteding zijn er 4 dagbestedingsgroepen actief binnen WoonCadans. Voor meer informatie over deze projecten verwijzen wij u door naar onze overige advertenties op Mee Woon- en Werkwinkel, of naar onze website www.wooncadans.nl

Indeling gemeenschappelijk deel

Bij woonvoorziening de Blomhoeve is er een grote gezamenlijke tuin en zijn er 2 ontmoetingsruimtes. Door de twee verschillende ontmoetingsruimtes kan men zich voegen bij de groep waarbij de meeste aansluiting wordt gevonden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Binnen het kleinschalig groepswonen beschikken de bewoners over een eigen woon/ slaapkamer met sanitair van =/- 40 m2. Binnen het begeleid wonen op de Blomhoeve beschikt iedere bewoner over een eigen appartement (kamer, slaapkamer, keuken en sanitair) van ± 50m2. Op de Da Costa heeft ook iedere bewoner een eigen appartement (kamer, slaapkamer, keuken en sanitair) variërend van ± 34 m2 tot +/- 40 m2.

Situering in wijk

De Blomhoeve ligt centraal gevestigd in Alblasserdam. Op ong. 5 minuten loopafstand is er een supermarkt en op ongeveer 10 minuten loopafstand is er een winkelcentrum met hierin onder andere supermarkt, bloemenwinkel, xenos etc. Op loopafstand is er een bushalte waar onder andere bussen vertrekken naar Papendrecht en Rotterdam.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Blomhoeve is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. De Blomhoeve is gevestigd in een oude monumentale boerderij in Alblasserdam. In het oude voorhuis woont het beheerdersechtpaar. Ook hebben zij hier hun kantoor. Zij bieden samen met een team van medewerkers de zorg en ondersteuning gaan aan de bewoners. Er is ruimte voor 12 bewoners, waarvan 6 bewoners wonen binnen het groepswonen, en 6 bewoners binnen het begeleid wonen. Bij het begeleid wonen ligt de nadruk op het zelfstandig wonen met hulp van begeleiding, waar in het groepswonen de groep centraal staat. Naast de Blomhoeve is er iets verder in de straat de dependance Da Costa waar 6 mensen kunnen wonen, daar heb je nog wat meer de mogelijkheid om op jezelf te zijn maar ook om de gezamenlijkheid op te zoeken in één van de huiskamers op De Blomhoeve.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

De Blomhoeve en Da Costa is een voorziening waarin en vanuit, 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteunende begeleiding, verzorging, dagbesteding en overige activiteiten geboden worden primair gericht op mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking.
- Kleinschalig groepswonen, hierbij gaat het om de ondersteunende begeleiding en verzorging voor bewoners waarbij het accent vooral ligt op de gezamenlijke beleving binnen de woning. In de huiskamer vinden alle gezamenlijke activiteiten plaats waaronder de maaltijden.
- Begeleid wonen in de woonvoorziening, Hierbij gaat het om de ondersteunende begeleiding en eventuele verzorging voor bewoners waarbij het accent meer ligt op het individueel wonen. De begeleidingsvraag is echter dusdanig dat de bewoner (nog) niet zelfstandig kan wonen en daarom is aangewezen op een 24 uurs woonvoorziening.
De bewoners kunnen gebruik maken van de ontmoetingsruimte, welke op vaste tijden van de dag geopend is.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.