Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Humanitas DMH De Boelijn - Homerunhuis Almere

Terug naar overzicht

Op de Boelijn in Almere bevinden zich woonhuizen voor jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar met een verstandelijke beperking en multiproblematiek. Hier vinden ze stabiliteit. Ze proberen grip te krijgen op hun financiën, en leren hoe ze een huishouden bijhouden. Uitstroom is het streven.

Woning

Soort woning

Zit/slaapkamer, Trainingshuis

Omschrijving

De locatie bestaat uit 5 aaneengesloten woningen. Elke bewoner heeft een eigen kamer en 3 bewoners delen voorzieningen met elkaar; sanitair, woonkamer, keuken en een tuin met schuur.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Gelegen pal naast de Noorderplassen met een supermarkt en snackbar in de directe omgeving en op 10 busminuten van Almere Centrum.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Boelijn is een trainingshuis voor mensen van 18 tot 27 jaar met een licht verstandelijke beperking.

Aantal bewoners

15

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Humanitas DMH biedt zorg en begeleiding op haar eigen woonlocaties aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking die niet zelfstandig kunnen wonen. Ook mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problemen en/of gedragsproblemen kunnen bij ons terecht voor begeleid wonen. Onze woonlocaties in bijna heel Nederland bevinden zich in een prettige woon- en vertrouwde sociale omgeving, altijd midden in de wijk. Op die manier bevinden de bewoners zich dus ook midden in de samenleving, want aansluiting met de buurt vinden wij belangrijk.

Begeleid wonen zoals de cliënt dat wil én nodig heeft. Binnen onze woonlocaties vind je geen typische groepsbegeleiding. Wij bieden iedere cliënt zorg op maat. Samen met de cliënt en de ouders en verwanten kijken we naar wat de cliënt nodig heeft én naar wat hij of zij zelf kan. Met elkaar zorgen we ervoor dat bewoners zo fijn mogelijk leven in onze woonlocaties. Dat doen we door bewoners mee te laten doen bij activiteiten. Wie goed kan koken, helpt daarbij. De eigen kamers worden zoveel mogelijk zelf opgeruimd. Er kan vaak gezamenlijk gegeten worden, maar wie dat niet wil, kan ook op zijn of haar eigen kamer eten. Op veel locaties biedt de begeleiding ’s avonds leuke activiteiten. Gezamenlijke spelletjesavonden, koffiemomenten of samen bewegen bijvoorbeeld! Want gezelligheid staat hoog in het vaandel bij de bewoners!

De bewoners zijn allemaal verschillend, zoals ieder mens dat is. Van licht verstandelijk beperkt, tot ernstig verstandelijk beperkt met daarbij lichamelijke beperkingen (EMB). Iedere bewoner bieden wij zorg op maat, naar eigen behoefte en mogelijkheden. In nauwe samenwerking met de ouders en verwanten zorgen wij voor een passende manier van begeleid wonen.


Voor deze locatie is een WLZ ZZP LVG02, LVG03 of VG06 wenselijk.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.