Wonen zonder beperking

De Booketorre

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De Booketorre is een mooie locatie waar alle bewoners een eigen appartement hebben.
Er is een bovengroep en een benedengroep. Op de begane grond wonen cliënten vanaf dertig jaar. Er is sprake van een matig verstandelijke beperking met daarnaast lichamelijke, sociale of gedragsproblemen. De begane grond is rolstoel toegankelijk. Op de bovengroep wonen jongeren van 20 tot 35 jaar met een matig verstandelijke beperking. Daarnaast kan er sprake zijn van gedragsproblematiek, autisme of verminderde weerbaarheid.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een centrale hal waar bezoekers door medewerker binnengelaten kunnen worden. Alle cliënten hebben een eigen sleutel voor toegang tot het gebouw en hun eigen appartement.
Per etage is er een gezamenlijke woonkamer en keuken. Hier wordt dagelijks door de begeleiding gekookt en gezamenlijk gegeten. De cliënt kan ook indien gewenst op zijn eigen kamer eten. Ontbijt en lunch kan zowel in de gezamenlijke ruimte als in het eigen appartement. Op de begane grond is een volledig ingerichte verpleegbadkamer (o.a. met een hoog-laag bad en een tillift.
Buiten is er een schuur voor de fietsen en opslag van goederen. De locatie heeft een omsloten tuin waar een tuin stel staat en in de zomer een zwembad. De 1e verdieping heeft een dakterras waar ook in de zomer maanden buiten gegeten kan worden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Alle cliënten hebben een eigen appartement met woon/slaapkamer, kitchenette (kan niet worden gekookt), badkamer en berging. Het zijn mooie en lichte appartementen, die alleen inpandig te bereiken zijn. Er is een mogelijkheid voor een eigen tv, telefoonaansluiting en alarm systeem. Dit alarm systeem kan op verzoek worden doorverbonden met de slaapwacht.

De bovenverdieping is rolstoeltoegankelijk, de bovenverdieping is alleen met een trap bereikbaar.

Situering in wijk

De Booketorre ligt in een woonwijk in Huizen. Achter het huis is een park om fijn in te wandelen.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Mensen met een verstandelijke beperking (VB).

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

In het weekend is er 24 uur begeleiding aanwezig, zowel op de eerste etage als op de begane grond. Door de week maken de cliënten gebruik van werk of dagbesteding op andere locaties. Er is dan ook van maandag tot en met vrijdag van 10.00-15.30 uur, geen begeleiding aanwezig. Wanneer een cliënt door ziekte op de locatie moet blijven wordt terstond de aanwezigheid van een begeleider geregeld.

Bij de benedengroep is er sprake van individuele en groepsmomenten waarop begeleiding geboden wordt. Begeleiding is voortdurend in de nabijheid. De bovengroep wordt begeleiding geboden bij ADL, het dagprogramma, structuur en sociale omgang. Cliënten worden ondersteund om een zo zelfstandig mogelijk leven vorm te geven. Deels in de groep en deels in hun eigen appartement. Overdag maken cliënten gebruik van dagbesteding of werk.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.