Wonen zonder beperking

De Doeven is een intensieve zorglocatie in Duivendrecht. Hier wonen jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB

Woning

Omschrijving

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Situering in wijk

Wanneer je de deur uitstapt, sta je direct op een groot plein waar je kan basketballen, fietsen, voetballen of schommelen. Geregeld ondernemen we activiteiten zoals uitstapjes naar het centrum van Amsterdam, de Amsterdamse Poort, discoavonden, zwemmen en sportdagen. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat iedereen zijn eigen activiteit heeft buiten de groep. Daarom stimuleren we het lid worden van een sportclub of andere activiteitenclub.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

De begeleiding is erop gericht om de jongeren zoveel mogelijk zelfstandigheid aan te leren. Dit uit zich bijvoorbeeld in het leren koken of het leren om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen, maar ook in het netjes houden van je eigen kamer en helpen in het huishouden. Uitgangspunt is wat de jongere wil en kan, want wij willen graag maatwerk leveren. Maatwerk wordt ook zichtbaar in de manier waarop de communiceren met de jongeren. Als het nodig is maken we gebruik van ondersteunende communicatie zoals gebaren of pictogrammen.

Begeleiding

Enige

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.