Naar inhoud Naar navigatie

Ga terug

Print

De EburonSmeulders

Algemeen

De EburonSmeulders
Kleine witrijt 3a
5571xe Bergeijk
Telefoonnummer:
0497513095 / 0497745044
Zorgaanbieder:
De Eburon

Doelgroep

Soort beperking
Licht verstandelijk, Gedraggestoord, licht verst., Psychische
Omschrijving
De Eburon is een organisatie met een evenwichtig begeleidingsaanbod voor jongeren en jong volwassenen. Voornamelijk voor personen met een pervasieve ontwikkelingsstoornis en/of een psychische aandoening, maar de nadruk wordt bij aanvang in het algemeen gelegd bij de psychische druk en probleemgedrag in relatie tot de actuele situatie. Wij gaan, in het geval van een hulpvraag, uit van een situatie die ofwel onwenselijk is en waarin wordt gevraagd om begeleiding met verandering als doelstelling, ofwel een situatie die bedreigd wordt en waar gevraagd wordt om begeleiding tot behoudt van de situatie.
Leeftijd
  • 18 tot 24 jaar
Geslacht
mannen
Aantal bewoners
3
Open plaatsen
2
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is de woning of open plaats niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *

* dit is een verplicht veld

Hoe wij omgaan met uw privacy.

Ondersteuning

Begeleiding
Op basis van ZZP’s
Verzorging
Op basis van ZZP’s
Behandeling
Geen
Gedragsregulering
Ja
Omschrijving
Wij bieden langdurige, persoonsgerichte en integrale begeleidingstrajecten gericht op de wensen en mogelijkheden van de hulpvrager. Dit betekent dat wij uitgaan van een meerdimensionale benadering van de persoon en zijn/ haar situatie. Deze brede aanpak is gericht op het wegnemen van hindernissen en het creëren van rust en stabiliteit, het bieden van inzicht, het aanleren van vaardigheden en het scheppen van voorwaarden voor duurzame ontwikkeling. Wij gaan hierbij uit van een intrinsieke motivatie van de hulpvrager (vanuit jezelf) en een maximale inspanningsverplichting. Er is geen 24-uurs aanwezigheid van begeleiding, wel 24-uurs bereikbaarheid.
Het doel van deze begeleiding is een gefaseerde ontwikkeling naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Woonbegeleiding is een begeleidingsmodule die toegankelijk is voor jongeren vanaf 18 jaar. De belangrijkste pijlers van dit proces naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid, zijn sociale vaardigheden, weerbaarheid en vrijetijdsbesteding.

Woning

Soort woning
overig
Algemene beschrijving
Een belangrijke factor in het concept van De Eburon is de rust en de ruimte waarin deze zich bevindt. De Eburon is gelegen in een bosrijke omgeving in het dorpje Weebosch, dat behoort tot het buitengebied van de gemeente Bergeijk. Het dorpje ligt op zo een drie kilometer van de Belgische grens met Postel. De Kleine Witrijt is de naam van zowel het gebied, als van de straat waaraan deze hoofdlocatie gelegen is. Deze hoofdlocatie is goed gefaciliteerd net als onze woningen. Voor het arbeidsmatige gedeelte is er een goed gefaciliteerde kantine, een binnenplaats met prieeltje en zijn er ruime werkplaatsen. De Eburon voorziet in uniforme werkkleding die verplicht wordt gedragen en welke, net als alle voorzieningen, voldoet aan de ARBO eisen. Alle voertuigen, machines, gereedschappen en installaties worden jaarlijks gekeurd in het kader van veiligheid. We kunnen gerust stellen dat onze faciliteiten legio zijn en meer dan voldoen aan de gestelde norm.
Indeling gemeenschappelijk deel
Gezamenlijke badkamer op de tweede verdieping
Rolstoeltoegankelijk
nee
Tuin
ja
Indeling per wooneenheid
Zit- en slaapkamer, keuken
Situering in wijk
De woning ligt in een nieuwbouwwijk aan de rand van Luijksgestel.
Bereikbaarheid
Winkels
<500m
Scholen
>500m
Kerk
<500m
Openbaar vervoer
<500m

Contact

Aanmeld procedure
Aanmelden kan direct bij De Eburon via één van de op deze website vermelde kanalen. Om in aanmerking te komen voor een begeleidingstraject bij De Eburon is echter, altijd een indicatie nodig. Waar wij voorheen enkel AWBZ geïndiceerde zorg/ begeleiding in PGB leverden, komt de vraag nu voor meer dan 75% uit de “nieuwe” wet op maatschappelijke ondersteuning (WMO). Voor deze WMO geïndiceerde zorg sluiten zorgaanbieders overeenkomsten af met gemeenten. De Eburon heeft deze overeenkomsten gesloten met de volgende gemeenten; Eindhoven, Veldhoven, Best, Oirschot, Bergeijk, Eersel, Reusel-De Mierden en Bladel. Naast deze WMO geïndiceerde trajecten leveren wij nog steeds Wlz (de nieuwe AWBZ) geïndiceerde zorg, met die uitzondering dat dit enkel in PGB mogelijk is.
Organisatie
De Eburon
Contactpersoon
Dhr. Smeulders
Tel: 0497745044
Mobiel: 0497513095
info@de-eburon.nl
Website
De Eburon

Heeft u interesse in deze woning of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de (zorg) aanbieder zal contact met u opnemen.

Neem contact op