Wonen zonder beperking

De Landing (Ouderinitiatief)

Terug naar overzicht

In Someren staat aan de Wapendrager het ouderinitiatief van Stichting De Landing. Voor meer informatie over dit ouderinitiatief zie ook de website van De Landing. http://stichtingdelanding.nl De zorg wordt geleverd door Autismebegeleiding onderdeel van het Regionaal Autisme Centrum.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Een gebouw met appartementen centraal gelegen. Het wonen is op basis van scheiden wonen en zorg. Dit betekent dat de bewoner zelf woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is mogelijk. Gehuurd wordt van Stichting WoCom.

Indeling gemeenschappelijk deel

Bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijke ruimte waar collectieve activiteiten worden aangeboden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Elke bewoner heeft een zelfstandig appartement met eigen huisnummer, voordeur, bel en brievenbus. Woonkamer met open keuken, balkon, 2 slaapkamers, hal met bergruimte, badkamer met toilet, wastafel en douche met mogelijkheid tot plaatsing wasmachine.

Situering in wijk

Centraal gelegen

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Aantal bewoners

15

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

Als je autisme hebt, heb je het altijd en overal. Autisme moet dan ook niet enkel en alleen behandeld worden in een behandelkamer van een instituut, autisme is een bijzonderheid die vraagt om ondersteuning op allerlei levensgebieden. Wanneer je dat nodig hebt, in een bepaalde fase van je leven. En vooral niet wanneer je dat niet nodig hebt. Bij het Regionaal Autisme Centrum zien we autisme als een onderdeel van je leven. Niet als een ziekte die geneest maar als een eigenschap waar je mee kunt leren omgaan.

Wonen bij het Regionaal Autisme Centrum is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat elke bewoner zelf zijn woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is (vaak) mogelijk. De ondersteuning wordt gefinancierd vanuit een WMO-indicatie afgegeven door de gemeente.
Een WLZ – indicatie ( Wet Langdurige Zorg) is soms ook passend. Er wordt altijd zorg op maat geboden. Bij alle woonprojecten kunnen bewoners dagelijks een beroep doen op de begeleiders.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.