Wonen zonder beperking

De Merwijck

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Seniorenwoning

Omschrijving

In Kessel is sinds 2011 een locatie voor ouderen met een verstandelijke beperking. Wonen en dagactiviteiten is hier samengebracht onder een dak. Daelzicht ondersteunt hier 12 oudere bewoners. Op de eerste verdieping van het complex De Merwijck wonen twee groepen van zes bewoners.

Indeling gemeenschappelijk deel

De bewoners hebben allemaal een eigen kamer. Er is een gezellige huiskamer waar iedereen gezellig kan ontspannen, kletsen of een kopje koffie kan drinken. Per 6 bewoners is er een zorgbadkamer en is er een modern personen railsysteem.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Een zit/slaapkamer voorzien van een wastafel.

Situering in wijk

In het centrum van het mooie maasdorpje Kessel met winkels en horeca op loopafstand. .

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

De bewoners zijn allemaal oudere mensen met een verstandelijke beperking. Het is belangrijk dat ze kunnen genieten van hun oude dag. We bieden hen gezelligheid, warmte en comfort.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

1

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De begeleiding wordt afgestemd op de zorgvraag en kan voor iedereen verschillend zijn. De nadruk ligt op het zo aangenaam mogelijk maken van het leven van deze ouder wordende mensen. We zoeken samen naar hobby’s en interesses. Er zijn overdag en ’s avonds 2 begeleiders aanwezig. En er is een gezamenlijke nachtdienst met Proteion.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.