Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Wonen in de Wijk-Binnenweg

Terug naar overzicht

De bewoners zijn allemaal oudere mensen met een verstandelijke beperking. Het is belangrijk dat ze kunnen genieten van hun oude dag. We bieden hen gezelligheid, warmte en comfort.

Woning

Soort woning

Seniorenwoning

Omschrijving

In Kessel is sinds 2011 een locatie voor ouderen met een verstandelijke beperking. Wonen en dagactiviteiten is hier samengebracht onder een dak. Daelzicht ondersteunt hier 12 oudere bewoners. Op de eerste verdieping van het complex De Merwijck wonen twee groepen van zes bewoners.

Indeling gemeenschappelijk deel

De bewoners hebben allemaal een eigen kamer. Er is een gezellige huiskamer waar iedereen gezellig kan ontspannen, kletsen of een kopje koffie kan drinken. Het gebouw is ruim opgezet en voorzien van drie zorgbadkamers, er is een modern personen railsysteem waardoor zorg geboden kan worden aan mensen met een uitgebreide verzorgingsbehoefte.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Een zit/slaapkamer voorzien van een wastafel.

Situering in wijk

In het centrum van het mooie maasdorpje Kessel met winkels en horeca op loopafstand. .

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Epilepsie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

De binnenweg is een locatie voor ouderen met een verstandelijke beperking en mensen met een ernstig meervoudige beperking. Bijkomende problematiek kan op verschillende gebieden aanwezig zijn (o.a. autisme, syndroom van down, dementie, zintuiglijke en lichamelijke beperking, diabetes, epilepsie). Eem groot deel is afhankelijk van volledig verzorging. We bieden op deze locatie zowel wonen al dagbesteding. Op de eerste verdieping van het complex De Merwijck wonen twee groepen van zes bewoners.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen, Enige

Omschrijving

Op onze locatie in Kessel bieden we ondersteuning aan ouderen met een verstandelijke beperking en aan mensen met een ernstig meervoudige beperking. Wonen en dagbesteding is hier samengebracht onder een dak van zorgcomplex de Merwijck in het centrum van Kessel.
De locatie bestaat uit 2 woningen voor 6 cliënten,van 43 tot 86 jaar waarbij 8 van de 12 mensen rolstoelafhankelijk zijn. In de begeleiding ligt de nadruk op gemak en comfort. Wij bieden onze bewoners een vertrouwde rustige woon omgeving aan, waarbij de verzorging en begeleiding zijn afgestemd op hun behoeften. Onze doelgroep vereist van begeleiding een respectvolle houding waarbij voortdurend een evenwicht gezocht dient te worden tussen zelfredzaamheid en het overnemen van zorg en verzorging. Het accent binnen deze woonvorm ligt op wonen, zorg en de aangepaste dagbesteding die in de directe omgeving geboden wordt.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.