Wonen zonder beperking

De Nederhof: Historisch wonen aan de rand van Honselersdijk

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

In dit mooie monumentale gebouw in Honselersdijk wonen 23 jonge mensen in de leeftijd van 19-25 jaar zelfstandig. Zij hebben een eigen studio of appartement dat zij zelf hebben ingericht. Overdag gaan zij naar hun dagbesteding en ’s-avonds is de begeleiding aanwezig om hen op te vangen, te begeleiden voor wie dat wil en bereiden ze met elkaar het eten voor. ’s-Nachts is er altijd een begeleider aanwezig. De jongeren ondernemen samen leuke dingen met elkaar. Deze locatie ligt midden in het dorp en andere bewoners en ondernemers zijn ook nauw betrokken bij onze bewoners. Bij de inrichting van dit pand in 2018 zijn wij heel veel sponsors en particulieren dankbaar voor de donaties of giften in de vorm van meubilair of wooninrichting.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het pand is groot, in een U-vorm gebouwd en heeft een beneden- en bovenverdieping. Daarom zijn er ook verschillende gemeenschappelijke ruimtes op de verdiepingen. Er zijn vier gezamenlijke ruime woonkamers met ieder een grote keuken. Hier kunnen de bewoners bij elkaar komen om tv te kijken, spelletje te doen of een andere activiteit. Op de benedenverdieping bevindt zich ook een grote gemeenschappelijk keuken en ruimte waar ook het kantoor van de begeleiding is. Bovenin het pand is een grote zolder waar de bewoners hun verjaardag kunnen vieren, kunnen relaxen of een activiteit kunnen doen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Op de begane grond zijn er appartementen met een aparte slaapgedeelte, keukentje en woonkamer. Boven bevinden zich de studio's. Dit is een ruimte waar de bewoners slapen en wonen. Enkele studio's en appartementen hebben een eigen keukentje.

Situering in wijk

Midden aan de kop van de hoofdstraat van het gezellige dorp Honselersdijk. Je loopt zo vanuit De Nederhof naar de overkant de winkelstraat in.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Bij De Nederhof

Aantal bewoners

23

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

De bewoners worden ondersteund bij het structuren van hun dag. Opstaan, ontbijten, aankleden en klaarmaken voor vertrek naar een dagbesteding. Elke bewoner heeft daarnaast zijn eigen leerdoelen en hiervoor individuele begeleiding. Hoeveel begeleiding zij krijgen, verschilt per bewoner en bepalen zij zelf met de ouders. Omdat de bewoners voor het eerst op zichzelf wonen, is er in de eerste maanden extra aandacht voor het 'wonen op jezelf'. Daar hoort het schoonhouden van je eigen kamer of appartement bij, boodschappen doen, koken en opruimen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.