Wonen zonder beperking

De Pilmus Meerlo

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Bewoners maken zoveel mogelijk gebruik van voorzieningen en activiteiten in de nabije omgeving. Maar er is bijvoorbeeld ook dagbesteding in huis mogelijk. De locatie is volledig aangepast op rolstoelgebruikers. Desgewenst verlenen medewerkers van De Pilmus ook ADL-zorg. Om bij De Pilmus te kunnen wonen, is een indicatie vanuit de WLZ nodig: VG 5 of hoger.
De Pilmus heeft in de toekomst plaats voor vier nieuwe bewoners. De mogelijkheid bestaat om een nieuwe woongroep te vormen met 4 à 5 personen. Wilt u meer weten? U bent welkom voor een gesprek over een passende woonvorm, behandeling en daginvulling.

Indeling gemeenschappelijk deel

De Pilmus is een gebouw waarin 4 woongroepen gesitueerd zijn, waarvan er 2 groepen op de begane grond zijn en 2 op de eerste verdieping.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke groep heeft een gemeenschappelijke woonkamer, keuken, natte ruimte en toilet. Daarnaast heeft elke bewoner een eigen slaapkamer. Op elke groep is een appartement aanwezig met een eigen slaapkamer en badkamer.

Situering in wijk

De Pilmus ligt in een rustige woonwijk in Meerlo.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Epilepsie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig, Psychische beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

De Pilmus in Meerlo bestaat uit vier woongroepen van ieder vijf bewoners met een verstandelijke beperking in de leeftijd vanaf 18 jaar tot ouderen.

Aantal bewoners

20

Open plaatsen

4

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Begeleiding richt zich op het bieden van een regelmatige dagstructuur. Samen met de cliënt stellen we een individueel dagprogramma samen, maar er zijn ook gezamenlijke activiteiten, die passen bij de doelgroep van de Pilmus.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.