Wonen zonder beperking

De Rozelaar, Iris Barneveld

Terug naar overzicht

Op woonlocatie Iris in Barneveld wonen 11 mensen met een verstandelijke beperking. Iris is een woonlocatie die bestaat uit 2 verdiepingen

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Op iedere verdieping is een gezamenlijke huiskamer waar je elkaar kunt ontmoeten of waar de maaltijd gebruikt wordt. Binnen Iris krijg je de dagelijkse ondersteuning die je nodig hebt. De begeleiding binnen Iris is er dan ook vooral in de morgen, namiddag, avond en nacht en natuurlijk in het weekeinde.

Indeling gemeenschappelijk deel

Je hebt binnen Iris je eigen appartement, met slaapkamer, keuken en badkamer. De begeleiding richt zich op het onderhouden en/of stimuleren van de zelfstandigheid die je al hebt. Je kan bij elkaar op bezoek gaan, maar ook in de woonkamer samen eten, een spelletje doen of samen TV kijken of muziek luisteren.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Op iedere verdieping is een gezamenlijke huiskamer waar je elkaar kunt ontmoeten of waar de maaltijd gebruikt wordt en daarnaast zijn er appartementen op de woonlaag.

Situering in wijk

Gelegen nabij het centrum in een woonwijk

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Voor het wonen binnen Iris heb je een WLZ indicatie nodig met een ZZP 3-6 VG. Binnen Iris en de Rozelaar is de protestants- christelijke identiteit belangrijk. Voor bewoners geldt dat wij niet vragen of zij christen zijn, maar wel dat zij respect hebben voor medebewoners voor wie het geloof erg belangrijk is. Het is belangrijk dat je je bij ons huis voelt, ook binnen onze identiteit. Er is begeleiding aanwezig als er ook bewoners in huis zijn. Overdag wordt verwacht dat de bewoners naar werk of dagbesteding zijn. Gedurende de nacht is er een slaapdienst aanwezig, die je kan roepen als je hulp nodig hebt.

Aantal bewoners

11

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De sfeer op de woonlocatie is gezellig en gemoedelijk. De begeleiding vindt het belangrijk dat jij je thuis en veilig voelt in je eigen woning. Als het kan, zorgen we samen voor het huishouden en als je kan mag je meehelpen met het koken van de maaltijd. Als je vrij bent kun je samen met andere bewoners activiteiten doen. Zoals bijvoorbeeld naar het dorp gaan om koffie te drinken of een wandeling maken. Ook ‘s avonds wordt er vaak een wandeling gemaakt. Maar de meeste activiteiten doe je binnen je werk of de dagbesteding.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.