Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonlocatie de Rozenhof, Voorthuizen

Terug naar overzicht

De Rozenhof is een mooi appartementencomplex in een gezellige woonwijk, dichtbij het centrum van Voorthuizen. Er wonen 27 bewoners, verdeeld over 3 woonlagen. De bewoners hebben uiteenlopende zorgvragen en verschillende niveaus.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De Rozenhof ligt vlakbij het centrum van Voorthuizen, dus we gaan regelmatig samen naar het dorp of maken een wandeling. We doen spelletjes en zorgen met elkaar voor het huishouden. Je familie is natuurlijk welkom! Iedereen gaat naar de eigen dagbesteding.

Indeling gemeenschappelijk deel

In de centrale woonkamer kun je samen eten, koffie drinken, een spelletje doen of tv kijken. Door de leiding wordt gekookt, maar je kunt ook zelf (leren) koken of meehelpen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Het bestaat uit 27 appartementen, verdeeld over 3 woonlagen.

Elk appartement heeft zijn eigen keuken (kitchenette), badkamer, woonkamer en slaapkamer. Er kan een aansluiting worden gemaakt voor je eigen wasmachine en/of droger als je dat zou willen.

Situering in wijk

Gelegen in een mooie en gezellige woonwijk.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Binnen de Rozelaar is de protestants- christelijke identiteit belangrijk. De Rozelaar is er speciaal voor mensen die zich thuis voelen binnen de christelijke identiteit. Bijbellezen, bidden en ondersteuning vanuit christelijke normen en waarden zijn belangrijk voor de bewoners.

Voor het wonen bij de Rozelaar heb je een WLZ indicatie nodig, een VG3 t/m 6. Financiering gaat op basis van Zorg In Natura.

Op de Rozenhof is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. In de nacht is er een slaapdienst voor alle 27 bewoners. Deze kan je bellen of wakker maken als dat nodig is.

De cliënt staat centraal en we zijn altijd op zoek naar wat iemand nodig heeft om vaardigheden te ontwikkelen of behouden om zo veel mogelijk het gewone leven te ervaren. Deze begeleiding geven met de Triple-C methode als leidraad.

Aantal bewoners

27

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Hoewel iedereen een eigen appartement heeft, vinden we verbinding onderling belangrijk. daarom nodigen we bewoners uit om deel te nemen aan groepsmoment en - activiteiten. In de algemene woonkamer, die wordt gedeeld met 8 andere bewoners, kun je samen eten, koffie drinken, een spelletje doen, tv kijken of gewoon relaxen op de bank.


Samen zorgen we ervoor dat alles in de algemene ruimte goed gergeld is, iedereen heeft eigen taken. Regelmatig ondernemen we leuke activiteiten met elkaar zoals: wandelen, naar het dorp, doen we spelletjes, zijn we creatief bezig, drinken we uitgebreid koffie of kijken we een leuke film samen.


Bewoners hebben zelf invloed op hun woon- en leefomgeving, hier wordt handen en voeten aan gegeven in bewonersvergaderingen, waar ze hun inbreng kunnen geven.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.