Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woning

Soort woning

Seniorenwoning

Omschrijving

De Schans wordt ook wel de thuishaven voor ouderen in Zwartsluis genoemd. Wij leveren zorg op maat op een fijne locatie gelegen in de kern van het havenstadje. Voel u welkom om een bakje komen doen in ons sfeervolle schippercafé waar oude scheepvaartstukken de verbondenheid met de plaats weergeven. De Schans is een heem voor haar bewoners en een ontmoetingsplaats voor omwonenden. Wij zijn nauw betrokken bij de gemeenschap van Zwartsluis en trekken vaak samen op in de organisatie van activiteiten. Natuurlijk staat goede zorg bij ons voorop. Wij bieden verpleging en verzorging op maat in mooie, ruime zorgappartementen. Daarnaast is er een speciale groepswoning voor mensen met dementie. Welke zorg IJsselheem ook verleent, uw wens staat bij ons centraal! In het complex zijn appartementen te huur voor wanneer u graag in een beschermde omgeving woont en faciliteiten dichtbij wilt benutten. Kortom, De Schans is een plek waar gezelligheid en ontmoeting centraal staan!

Indeling gemeenschappelijk deel

De Schans in Zwartsluis is een zorgcentrum met goede voorzieningen, waar de bewoners met veel plezier wonen. De locatie werd in 2014 met sluiting bedreigd. Dankzij het burgeriniatief een Nieuwe kans voor De Schans kon de locatie worden behouden voor Zwartsluis. WelWonen is nu eigenaar, IJsselheem verleent de zorg en de Stichting Nieuwe Schans zorgt samen met deze twee partijen dat de locatie blijft draaien. De Schans biedt verschillende vormen van wonen die aansluiten bij uw situatie en wensen. - Zorgappartementen Wonen in een zorgappartement betekent wonen in een omgeving waarin een team van professionals dag en nacht klaar staat om verpleging, verzorging en begeleiding te bieden wanneer u dat nodig heeft. De zorgappartementen zijn bestemd voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en beschikken over een zorgindicatie.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

- Kleinschalig wonen Voor ouderen met dementie is er een kleinschalige groepswoning waar zes bewoners onder begeleiding met elkaar een huishouden vormen. Ieder heeft een eigen appartement en het is mogelijk om samen in de huiskamer en de keuken te vertoeven. Onze ondersteuning en zorg sluiten aan bij uw leefstijl en voorkeur. - Huren In De Schans kunt u ook een appartement huren. Dit heeft als voordeel dat u beschermd woont en gebruik kunt maken van alle faciliteiten en zorg die wij bieden. De appartementen zijn verschillend van formaat en van alle moderne gemakken voorzien.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Dementie, Overig

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Geen

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.