Wonen zonder beperking

Dissel is een woonlocatie in Huizen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Bij ons heb je een eigen slaapkamer. De wc en douche deel je met andere bewoners. Na het werk of de dagbesteding is het altijd levendig bij ons. Dan kan iedereen vertellen wat hij heeft gedaan.

Indeling gemeenschappelijk deel

‘s Avonds koken we een lekkere maaltijd. Onder het eten is het gezellig. En na het eten drinken we vaak samen koffie, doen we een spelletje of kijken nog wat tv. Er is ook tijd voor je hobby’s. De sportclub, het koor en de muziekclub. Het kan allemaal.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Bewoners hebben een eigen slaapkamer. Het is mogelijk om eigen meubels mee te nemen.

Situering in wijk

De Dissel ligt vlakbij het gezellige centrum van Huizen. Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De bewoners van deze groep zijn jongvolwassenen tussen 16 en 25 jaar. Deze groep helpen we in de omgang met elkaar. En met zelfstandiger te wonen. Hierna willen deze bewoners graag in een eigen appartement gaan wonen met begeleiding die zij nodig hebben. Meestal met steunpunt of toch ook een woongroep.

Aantal bewoners

22

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Begeleiding ondersteunt de cliënt bij het ontwikkelen naar meer zelfstandigheid. Er wordt door begeleiding op allerlei gebieden aangesloten bij de persoonlijke ontwikkeling. Zo wordt er o.a. geholpen bij het koken, zelfstandige taken in huis, keuzes maken en relaties. Ook wordt er gewerkt aan het gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen. Samen wordt er ontdekt wat iemand nodig heeft om een fijn leven te hebben binnen zijn mogelijkheden waardoor hij of zij een plekje kan vinden in de maatschappij.

Begeleiding is 24 uur per dag bereikbaar. Op afgesproken tijdstippen zijn ze op de locatie aanwezig. Deze sluit aan bij de dagbesteding of werk van de bewoners wat elders plaats vindt. Afhankelijk van de doelgroep en samenstelling zijn er een of twee begeleiders.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.