Wonen zonder beperking

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Op de Dissel A wonen jongeren vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking, die willen groeien in een ontwikkeling naar meer zelfstandigheid. Er is ruimte voor emotionele en daadwerkelijke ondersteuning bij het krijgen van meer zelfvertrouwen.

Op vrijdagavond of zaterdagmorgen gaan bewoners en begeleiding vaak naar het centrum voor een gezellige activiteit.

Indeling gemeenschappelijk deel

Bewoners hebben hun eigen slaapkamer. De rest van het huis is gedeeld en in samenspraak te gebruiken. Er is een grote tuin bij de locatie.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Bewoners hebben een eigen slaapkamer. Het is mogelijk om eigen meubels mee te nemen.

Situering in wijk

De Dissel ligt vlakbij het gezellige centrum van Huizen. Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Dissel A is een woning vlakbij het gezellige centrum van Huizen. De bewoners van De Dissel A zijn tussen 16 en 24 jaar. Er is ondersteuning om te groeien in de ontwikkeling naar meer zelfstandigheid. Samen ontdekken we wat iemand nodig heeft om een fijn leven te hebben binnen zijn mogelijkheden en hoe hij of zij een plek kan vinden binnen de maatschappij.

Open plaatsen

1

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Begeleiding ondersteunt de cliënt bij het ontwikkelen naar meer zelfstandigheid. Er wordt door begeleiding op allerlei gebieden aangesloten bij de persoonlijke ontwikkeling. Zo wordt er o.a. geholpen bij het koken, zelfstandige taken in huis, keuzes maken en relaties. Ook wordt er gewerkt aan het gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen. Samen wordt er ontdekt wat iemand nodig heeft om een fijn leven te hebben binnen zijn mogelijkheden waardoor hij of zij een plekje kan vinden in de maatschappij.

Begeleiding is 24 uur per dag bereikbaar. Op afgesproken tijdstippen zijn ze op de locatie aanwezig. Deze sluit aan bij de dagbesteding of werk van de bewoners wat elders plaats vindt. Afhankelijk van de doelgroep en samenstelling zijn er een of twee begeleiders.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.