Wonen zonder beperking

Dissel is een woonlocatie in Huizen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Bij ons heb je een eigen slaapkamer. De wc en douche deel je met andere bewoners. Na het werk of de dagbesteding is het altijd levendig bij ons. Dan kan iedereen vertellen wat hij heeft gedaan.

Indeling gemeenschappelijk deel

‘s Avonds koken we een lekkere maaltijd. Onder het eten is het gezellig. En na het eten drinken we vaak samen koffie, doen we een spelletje of kijken nog wat tv. Er is ook tijd voor je hobby’s. De sportclub, het koor en de muziekclub. Het kan allemaal.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Bewoners hebben een eigen slaapkamer. Het is mogelijk om eigen meubels mee te nemen.

Situering in wijk

De Dissel ligt vlakbij het gezellige centrum van Huizen. Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Dissel B is een groep voor volwassenen tussen 30 en 65 jaar. In deze groep richten we ons op de veiligheid. Zij krijgen extra ondersteuning en verzorging.

Aantal bewoners

22

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Begeleiding stuurt bewoners aan in de dag structuur. De eigen wens en behoeftes staan hierbij centraal en gelden als uitgangspunt voor de begeleiding. De bewoner wordt gestimuleerd tot het ondernemen van activiteiten met elkaar en buiten de groep. Het contact met familie en ander netwerk van de cliënt is belangrijk. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van inzet van vrijwilligers.
Begeleiding biedt hulp bij ADL en bestaat uit aansturing en stimulans. Er wordt gewerkt met methode Bol. Het overnemen van de eigen initiatieven staan als laatste mogelijkheid. Er wordt ontdekkend geleerd. Gezelligheid en veiligheid in de omgang met elkaar zien wij als basis van het samenwonen. Begeleiding is altijd aanwezig als de bewoners thuis zijn.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.