Wonen zonder beperking

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Dissel B is een fijne plek voor de ouder wordende cliënt die belang heeft bij groepswonen. Benadering vanuit de huiskamer staat hierbij centraal. Bewoners gaan naar de eigen dagbesteding.

Indeling gemeenschappelijk deel

Bewoners hebben hun eigen slaapkamer. De rest van het huis is gedeeld en in samenspraak te gebruiken. Er is een grote tuin bij de locatie.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Bewoners hebben een eigen slaapkamer. Het is mogelijk om eigen meubels mee te nemen.

Situering in wijk

De Dissel ligt vlakbij het gezellige centrum van Huizen. Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Geen

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Begeleiding stuurt bewoners aan in de dag structuur. De eigen wens en behoeftes staan hierbij centraal en gelden als uitgangspunt voor de begeleiding. De bewoner wordt gestimuleerd tot het ondernemen van activiteiten met elkaar en buiten de groep. Het contact met familie en ander netwerk van de cliënt is belangrijk. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van inzet van vrijwilligers.
Begeleiding biedt hulp bij ADL en bestaat uit aansturing en stimulans. Er wordt gewerkt met methode Bol. Het overnemen van de eigen initiatieven staan als laatste mogelijkheid. Er wordt ontdekkend geleerd. Gezelligheid en veiligheid in de omgang met elkaar zien wij als basis van het samenwonen. Begeleiding is altijd aanwezig als de bewoners thuis zijn.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.