Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Moeder- Kind- Huis Damaris

Terug naar overzicht

​Driestroomhuis Damaris is een beschermde woonvorm waarin de vrouwen elk een eigen appartement hebben en gebruik maken van gemeenschappelijke ruimtes als keuken, wasruimte en eet- en speelkamer.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Overig

Omschrijving

​Driestroomhuis Damaris is een beschermde woonvorm waarin de vrouwen elk een eigen appartement hebben en gebruik maken van gemeenschappelijke ruimtes als keuken, wasruimte en eet- en speelkamer. De bewoonsters hebben invloed op de inrichting van het eigen appartement en op het eigen plan dat ten grondslag ligt aan het wonen in Damaris. Het ‘eigen plan’ is de lijn waarlangs gewerkt wordt om zowel de moeder als het kind op eigen benen te krijgen. Ze hebben inbreng bij de gemeenschappelijke activiteiten en de maaltijden.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Intensief

Omschrijving

​Damaris biedt in samenwerking met Stichting de Driestroom kwaliteitszorg (ISO gecertificeerd) op basis van indicatie Zorg In Natura. Voorafgaand aan het verblijf worden tussen Damaris en de jonge vrouw/moeder samen afspraken gemaakt, die vastgelegd worden in een individueel begeleidingsplan. Hierbij gaat het om zaken als begeleiding, financiën en dergelijke. Gedurende het verblijf wordt een rapportage bijgehouden. Elke fase sluiten we af met een evaluatiemoment.
De ondersteuning, gebaseerd op de ‘domeinen van Shalock’, houdt in:

• een welbevinden op emotioneel, materieel en lichamelijk vlak
• opvoeden van een kind
• interpersoonlijke relaties
• persoonlijke ontplooiing
• sociale inclusie

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.