Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Basis

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Rick en Diana zijn gezinsouders van Driestroomhuis de Basis. Ze hebben veel ervaring binnen jeugdzorg, onderwijs en gehandicaptenzorg. De “Basis’ wordt gelegd door het bieden van een veilige woonomgeving met vaste opvoeders waarin wij behandeling en begeleiding aanbieden.

Woning

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

We hebben 6 plekken voor ‘gezinshuiskinderen’. Ook is er nog plaats voor crisisopvang en voor observatie en behandeling van kinderen. Daarnaast zijn er drie appartementen waar jongeren als ze ouder zijn stapsgewijs kunnen uitstromen in de buurt van het gezinshuis.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Verzorging

Geen

Omschrijving

​Samen met andere professionals bedenken we een behandeling voor jonge kinderen. Het doel is ontwikkelen vanuit een veilige basis met hechtingsmogelijkheden. De behandeling wordt aangepast aan de individuele belangen van het kind. Wij spreken niet van ‘een kans bieden’ of iets ‘proberen’. Wij werken vanuit de overtuiging dat elke kind kan groeien vanuit een stevige basis. Deze basis is de kern voor de verdere ontwikkeling. Het kind staat hierbij altijd centraal. Na de aanmelding vragen wij alle beschikbare informatie op (hulpverleners, scholen). Wij observeren het kind en bekijken het dossier. Dan wordt intern overlegd en volgt een gesprek met de aanvrager. Als we het kind kunnen bieden wat het nodig heeft zullen we ingaan op een aanvraag. Daarna begint een tijd waarin ons doel is om binnen 6 weken een volledig behandelplan en advies te kunnen geven waar alle partijen achterstaan.

Voor wie? Kinderen van leeftijd 0 t/m 4 jaar:

Met forse ontwikkelingsachterstanden
Hechtingsproblemen
FAS
Lichamelijke en/of medische problematiek
Die bedreigd worden in hun gehechtheidsontwikkeling
Normaalbegaafde jeugdigen
Kinderen met een (licht)verstandelijk beperking en lichamelijke beperking

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.