Naar inhoud Naar navigatie

Ga terug

Print

Gezinshuis/ Driestroomhuis Ahora

Algemeen

Gezinshuis/ Driestroomhuis Ahora
Schoolweg 6
3852 ZE Ermelo
Telefoonnummer:
0481-375555
Zorgaanbieder:
Driestroom

Doelgroep

Soort beperking
Autisme en verstandelijk, Licht verstandelijk, Psychische
Omschrijving
In juli 2014 hebben Maaike Eijgenhuijsen en Ynco de Jong het pand aan Schoolweg in Ermelo betrokken om hier samen met hun 4 pubers een gezinshuis te starten. Beiden hebben een jarenlange ervaring in coaching, begeleiding en zijn ook pleegouders bij Pactum Pleegzorg. Vanuit de visie dat ieder kind recht heeft op een warme, veilige plek stabiele en zo normaal als mogelijke omgeving, bieden zij hier kinderen een thuis waar ze zich verder kunnen ontwikkelen en tot hun recht komen.
Het gezinshuis biedt een woonplek voor kinderen met een licht verstandelijke beperking, bij inhuisplaatsing, in de leeftijd tussen de 0 en 12 jaar. Alle kinderen hebben een eigen slaapkamer en om het huis ligt een grote tuin waar ze veilig kunnen spelen. De kinderen worden geacht gewoon mee te kunnen draaien binnen een gezin. De beide gezinshuisouders zijn zeer betrokken bij de kinderen, er is in het gezinshuis altijd een vast persoon voor de kinderen aanwezig.
Leeftijd
  • 0 tot 4 jaar
  • 4 tot 12 jaar
Geslacht
gemengd
Aantal bewoners
4
Open plaatsen
Voor informatie over beschikbaarheid van open plaatsen kunt u met onderstaande aanbieder contact opnemen
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is de woning of open plaats niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *

* dit is een verplicht veld

Hoe wij omgaan met uw privacy.

Ondersteuning

Begeleiding
Op basis van ZZP’s
Verzorging
Op basis van ZZP’s
Behandeling
Op basis van ZZP’s
Gedragsregulering
Op basis van ZZP's
Omschrijving
Onze kracht ligt in het kijken naar- en ‘werken’ met het kind zelf en het gedrag te scheiden van het individu.
Daarnaast enkele onderscheidende zaken als;
Door het beiden van rust en structuur creeren we samen een voorspelbare, veilige en stabiele omgeving. Naast opvoedingservaring helpen we op een menselijke- en professionele manier de kinderen in hun eigen kracht te zetten en hun talenten en kwaliteiten te helpen ontwikkeling. Stimuleren van o.a. creativiteit, natuur en sport.
Beide gezinsouders zijn continue bezig met het vergroten van ervaringen op het gebied van pedagogiek opleidingen op mbo- en hbo niveau.
Onze 4 pubers leven prima samen met andere kinderen in ons bestaande gezin.

Woning

Type aanbieder
Beschermd wonen, WLZ erkende zorg aanbieder
Soort woning
overig
Algemene beschrijving
Riante vrijstaande gezinswoning voorzien van 10 slaapkamers en royale zonnige tuin aan de bosrand op de Veluwe. De centrale ligging maakt zowel Zwolle, Apeldoorn, Amersfoort als Flevoland gemakkelijk bereikbaar. Er zijn prima openbaar vervoer-verbindingen.
Het gezinshuis is zeer gunstig gelegen ten opzichte van diverse recreatieve voorzieningen , scholen, centrum, station en het (winkel-)centrum. Daarnaast zijn in de ‘Zorggemeente Ermelo’ alle zorgvoorzieningen, ook therapie- en behandelmogelijkheden, zeer ruim voorhanden.
Indeling gemeenschappelijk deel
Gecombineerde woon-, eet-, huiswerk- en speelkamer van 100 m2. Eigen kamers van minimaal 12m2 en 4 badkamers. Een ruime tuin op het zuiden en een moestuin op loopafstand van het huis.
Rolstoeltoegankelijk
nee
Tuin
ja
Situering in wijk
Een zeer rustige wijk, grenzend aan het bos. Voldoende buitenmogelijkheden voor alle leeftijden, van een speeltuin tot een ‘beschermd trapveldje’. Goede mix van gezinnen met kinderen en senioren. Contact met de buurt en buren is zeer goed te noemen.
Bereikbaarheid
Winkels
>500m
Scholen
<500m
Kerk
<500m
Openbaar vervoer
>500m

Contact

Aanmeld procedure
Voor meer informatie over de woning en de aanmeldprocedure kunt u contact opnemen met het Driestroomloket.
Organisatie
Stichting Driestroom
Contactpersoon
Driestroomloket
Tel: 0481-375555
driestroomloket@driestroom.nl
Website
http://www.driestroom.nl

Heeft u interesse in deze woning of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de (zorg) aanbieder zal contact met u opnemen.

Neem contact op