Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Haaksbergen

Terug naar overzicht
Afbeelding woonvormen Driestroomhuis Haaksbergen

Wonen op een fijne plek, passend bij je mogelijkheden, midden in de maatschappij, echt meedoen! Dat is waar wij ons bij Driestroomhuis Haaksbergen ons voor inzetten. Vanuit de beschermde woonomgeving van het gezinshuis hebben wij een compleet woontrainingstraject.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Driestroomhuis Haaksbergen is een vrijstaande, landelijk gelegen woonboerderij. Zowel het winkelcentrum van de Veldmaat alsmede het busstation met zeer goede verbinding naar de Twentse plaatsen Enschede en Hengelo liggen op fietsafstand.

Indeling gemeenschappelijk deel

Grote woonkeuken met een 3-tal keukenblokjes en televisiehoek.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Driestroomhuis Haaksbergen heeft een 3 inpandige studio’s en 1 Tussenstap woning.
De inpandige studio’s zijn voorzien van: woon/zitkamer, slaapgedeelte eigen badkamer en toilet. De tussenstapwoning zit aan het woonhuis vast maar is alleen via een “buiten om” bereikbaar. De tussenstap woning is voorzien van: woon/zitkamer met keukenblok, slaapgedeelte eigen badkamer en toilet.
Daarnaast hebben we in het centrum nog een appartement voor beschut wonen met 24 /7 begeleidingsbereikbaarheid. Het appartement is voorzien van: woonkamer met keuken, 2 slaapkamers, berging en tuintje

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Psychische beperking

Omschrijving

Driestroomhuis Haaksbergen ondersteunt jongeren vanaf 14 jaar die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen of jongvolwassen die nog niet zelfstandig kunnen wonen. Wij zijn gespecialiseerd in autismehulpverlening, daarnaast ondersteunen wij jongeren/jongvolwassenen met regie- en/of psychosociale problemen

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige

Behandeling

Intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Vanuit de kracht van het dagelijkse gezinsleven bieden wij gespecialiseerde begeleiding en zelfredzaamheidstraining. Deze is gericht op het vergroten van vaardigheden op het gebied van; de sociaal emotionele zelfredzaamheid, communicatie, gedragsregulatie, praktische vaardigheden en deelname aan de maatschappij.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.