Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Haaksbergen

Terug naar overzicht
Afbeelding woonvormen Driestroomhuis Haaksbergen

​Wonen op een fijne plek, leren door te doen en te ervaren, jezelf ontwikkelen in je eigen tempo op jouw manier. Dat is waar wij ons bij Driestroomhuis Haaksbergen voor inzetten.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

De voormalige boerderij is verbouwd tot een ruim, gezellig en kleinschalig gezinshuis.
In de oude deel is een extra leefruimte gesitueerd met 3 keukenblokjes, een eetgedeelte en een tv-zithoek. Vanuit deze ruimte kun je naar zowel het woonhuis waar de gezinshuisouders Susan en Onno, hun 2 dochters en Norah de gezinshuishond wonen, maar ook naar de 3 ruime zit-slaapkamers voor onze medehuisgenoten.

Deze kamers die zich op de begane grond bevinden, en zijn middels terras deuren, direct verbonden met de ruime tuin en hebben een landelijk en prikkel-arm uitzicht.
Elke kamer is voorzien van een zit- en een slaapgedeelte (inpandige studio). Ook beschikt elke kamer over een eigen badkamer en toilet. De 3e kamer is middels een deur af te sluiten van het centrale gedeelte, zodat er een inpandige “semi zelfstandige woonruimte” ontstaat, een zogenaamde “Tussenstapwoning”. Deze is geschikt voor jongeren die door kunnen stromen naar een meer zelfstandige woonvorm.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Psychische beperking

Omschrijving

Wij zijn geen gewone instelling maar bieden vanuit een familiaire, huiselijke omgeving gezinsgerichte jeugdzorg, trainingsgerichte 24uurs verblijfszorg, behandeling en gespecialiseerde begeleiding bij het wonen en maatschappelijke leven.

​Wonen, leren en ontwikkelen in een gezinsvervangende omgeving. De reden om te om de keus te maken voor wonen in een gezinshuis is voor iedere jongere en/of ouders anders. Of het nu gaat om een tijdelijke woonplek omdat het thuis tijdelijk niet meer lukt, of om langdurig wonen? Wat de reden ook is, het gaat ons er om dat wij onze medebewoners een prettige, veilige en perspectief biedende woonplek kunnen bieden, welke aansluit bij de individuele mogelijkheden.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige

Behandeling

Intensief, Op basis van ZZP's

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.