Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Knetter

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Knetter biedt gespecialiseerde orthopedagogische begeleiding voor kinderen en hun gezinnen met opvoedingsvragen of ontwikkelingsproblemen.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

De locaties van Knetter zijn een veilige plek van waaruit de begeleiding georganiseerd wordt. Het biedt veel vrije speelruimte voor groepsactiviteiten en biedt de mogelijkheid voor kinderen om zich even terug te trekken om alleen of in een klein groepje te spelen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking

Omschrijving

Knetter biedt gespecialiseerde orthopedagogische begeleiding voor kinderen en hun gezinnen met opvoedingsvragen of ontwikkelingsproblemen. De begeleiding is voornamelijk gericht op kinderen met een ontwikkelingsstoornis (ASS/ADHD), gedragsproblematiek of communicatie -en informatieverwerkingsbeperkingen. Binnen een ontwikkelingsstimulerende omgeving ontvangen de kinderen extra begeleiding op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling, oplossingsvaardigheden, reflectiemogelijkheden en zelfredzaamheid. Knetter biedt kleinschalige zorg binnen een gevarieerd zorgaanbod. Het bieden van nabijheid, veiligheid en structuur staat voor de kinderen altijd centraal. Op een prettige en positieve manier worden kinderen gestimuleerd om aan persoonlijke leerdoelen te werken.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Intensief

Omschrijving

De begeleiding van Knetter bestaat uit gespecialiseerde groepsbegeleiding en ambulante begeleiding. De opvang vindt plaats in kleine groepjes waarbij er één begeleider op vier kinderen aanwezig is. Op alle groepen wordt een vaste structuur gehanteerd, wat de kinderen voorspelbaarheid en duidelijkheid geeft. Persoonlijke aandachtspunten en leerdoelen van de kinderen zijn opgenomen in een individueel begeleidingsplan wat als rode draad voor de begeleiding gebruikt wordt.

Indien het haalbaar is kan er een combinatie van buitenschoolse opvang (BSO) en de groepsbegeleiding van Knetter worden gerealiseerd. Bovendien kan Knetter in samenwerking met de BSO een (re)integratietraject opstellen en uitvoeren.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.