Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Ruchama

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Samen met onze eigen kinderen vormen we een groot gezin, waarin er alle ruimte is om van elkaar te leren. In ons gezinshuis proberen we een zo gewoon mogelijk gezin te zijn. Ons gezinshuis biedt de kinderen een veilig thuis.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

Wij wonen sinds eind 07-2020 in een heerlijke vrijstaande woning, middenin een gezellige woonwijk. De woonkamer is berekend op een groot gezin en meet 85 m2. Op de begane grond zijn er verder een badkamer, speelkamer, kantoor en van de garage hebben we een tweede woonkamer/bijkeuken/wasruimte/muziekruimte gemaakt. Op de eerste etage zijn 5 slaapkamers en een badkamer voor de gezinshuiskinderen en gezinshuisouders. Op de zolder hebben we voor onze eigen 3 zonen nog 3 slaapkamers gecreëerd en ook onze dochter heeft een eigen ruimte.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op enkele ruimtes na, zoals 1 badkamer, het kantoor en de slaapkamers is het hele woonhuis gemeenschappelijk.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Aan een doorgaande weg, middenin een gezellige woonwijk

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij bieden in ons gezinshuis plek aan kinderen in de leeftijd van 4-21 jaar. de kinderen die bij ons wonen hebben ofwel een (licht) verstandelijk beperking of (complex) trauma of een hechtingsverstoring of een probleem in het autisme spectrum. Een combinatie van deze problemen komt regelmatig voor.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

De kinderen die bij ons wonen variëren in achtergrond en benodigde ondersteuning. Waar het ene kind volledig zelfstandig naar school kan fietsen en vooral hulp en therapie nodig heeft op bijvoorbeeld relationeel vlak (familie en vrienden), heeft het andere kind veel meer verzorging en begeleiding nodig, ook op het gebied van hygiëne, spelen, sociale contacten en kan het wel naar school, maar alleen d.m.v. door de gemeente geregeld busvervoer, waar vervolgens ook 1-op-1 begeleiding nodig is.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.