Wonen zonder beperking

Essellanden

Terug naar overzicht

Naast woonmogelijkheden biedt deze locatie, onder voorbehoud, ook een logeermogelijkheid.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

In het huis aan het Bonenkruidpad wonen op dit moment 5 cliënten. Zij hebben een matige verstandelijke beperking, sommigen gecombineerd met een vorm van autisme. De zelfredzaamheid van de bewoners is beperkt. Een aantal huishoudelijke taken worden overgenomen door de begeleiding/huishouding. De sfeer in de groep is te omschrijven als gezellig en gestructureerd. Er zijn gezamenlijke momenten zoals het eten en het koffiedrinken. Maar de cliënten hebben ook regelmatig de behoefte om zich terug te trekken op de eigen privé-kamer.

In het huis aan de Anijsstraat wonen ook 6 cliënten. Zij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking, sommigen gecombineerd met een vorm van autisme, slechthorendheid, (ernstige) slechtziendheid of spasticiteit.

Overdag werken de cliënten op een dagactiviteitencentrum of op de sociale werkplaats.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De locatie Essellanden bestaat uit 2 maal 2 geschakelde eengezinswoningen van ieder 6 appartementen, 1 gezamenlijke woonkamer en 1 gezamenlijke keuken. Er kunnen in totaal 12 mensen wonen. De appartementen zijn over 3 woonlagen verdeeld. Zij zijn verschillend van inrichting en afmeting maar hebben allen een kitchenette en grote badkamer. De 2 appartementen op de bg hebben een aparte zit- en slaapkamer, de overige 10 appartementen hebben een zit-slaapkamer. De tuin met berging ligt tussen de 2 units in en is gemeenschappelijk voor de 12 bewoners.

Situering in wijk

De locatie ligt in de wijk Essellanden in Wateringen, op 3 min. loopafstand van de tram en op 10 min. loopafstand van de winkels.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Naast woonmogelijkheden biedt deze locatie, onder voorbehoud, ook een logeermogelijkheid.

Aantal bewoners

11

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

De groep wordt begeleid door een team van 6 vaste begeleiders en een aantal vaste invalkrachten. Op maandag t/m vrijdag zijn zij aanwezig van 15.30 uur tot 9.00 uur de volgende ochtend. Van 16.00-21.00 uur zijn er 2 begeleiders aanwezig, van 21.00-9.00 uur is er 1 begeleider aanwezig. In het weekend is er 24 uur per dag 1 begeleider aanwezig. Elke nacht is er een slaapwacht aanwezig.

Bij ziekte van een cliënt op ma t/m vrijdag wordt individueel gekeken of het nodig is dat er tussen 9.00 en 15.30 uur begeleiding aanwezig is. De begeleiders werken vanuit de persoonlijke hulpvraag van iedere individuele cliënt.

Drie ochtenden per week komt op de locatie een huishoudelijk medewerker voor de wat grotere schoonmaakwerkzaamheden in de gemeenschappelijke ruimten en voor schoonmaak bij cliënten die niet zelf hun appartement kunnen schoonmaken.

Begeleiders en coördinerend begeleiders hebben een pedagogische en/of verpleegkundige achtergrond.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.