Wonen zonder beperking

Europastraat

Terug naar overzicht

In 2 aanpalende appartementencomplexen zijn 16 woningen gereserveerd voor cliënten van het Regionaal Autisme Centrum. Dit wooninitiatief in Deurne is in samenwerking met woningcorporatie Bergopwaarts gerealiseerd. Kandidaten dienen een binding te hebben met Deurne.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het wooninitiatief bestaat uit twee naast elkaar gelegen gebouwen en omvat 4 benedenwoningen (rolstoeltoegankelijk) en 4 bovenwoningen enerzijds en 8 appartementen verspreid in het naastgelegen appartementencomplex anderzijds. Begeleiding is dagelijks bereikbaar en in tijdsblokken verdeeld over de dag aanwezig. Het wonen is op basis van scheiden wonen en zorg. Dit betekent dat de bewoner zelf woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is mogelijk. Gehuurd wordt van Woonstichting De Zaligheden.

Indeling gemeenschappelijk deel

Bewoners kunnen gebruik maken van een benedenwoning die als gemeenschappelijke ruimte is ingericht.
De woning bestaat uit een woonkamer met open keuken, een kantoorruimte en een gezamenlijk terras.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Benedenwoning: woonkamer met open keuken, terras, 1 slaapkamer, hal, badkamer met toilet, wastafel en douche, ruime berging met mogelijkheid tot plaatsing wasmachine.
Bovenwoning verdeeld over 1e en 2e etage: : woonkamer met open keuken, dakterras, 2 slaapkamers, hal, badkamer met toilet, wastafel en douche, ruime berging met mogelijkheid tot plaatsing wasmachine.
Appartement: woonkamer met open keuken, balkon, 2 slaapkamers, hal, badkamer met toilet, wastafel en douche

Situering in wijk

Centraal gelegen, nabij het centrum en alle voorzieningen.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Kandidaten dienen een binding te hebben met Deurne

Aantal bewoners

15

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

Als je autisme hebt, heb je het altijd en overal. Autisme moet dan ook niet enkel en alleen behandeld worden in een behandelkamer van een instituut, autisme is een bijzonderheid die vraagt om ondersteuning op allerlei levensgebieden. Wanneer je dat nodig hebt, in een bepaalde fase van je leven. En vooral niet wanneer je dat niet nodig hebt. Bij het Regionaal Autisme Centrum zien we autisme als een onderdeel van je leven. Niet als een ziekte die geneest maar als een eigenschap waar je mee kunt leren omgaan.

Wonen bij het Regionaal Autisme Centrum is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat elke bewoner zelf zijn woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is (vaak) mogelijk. De ondersteuning wordt gefinancierd vanuit een WMO-indicatie afgegeven door de gemeente.
Een WLZ – indicatie ( Wet Langdurige Zorg) is soms ook passend. Er wordt altijd zorg op maat geboden. Bij alle woonprojecten kunnen bewoners dagelijks een beroep doen op de begeleiders.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.