Wonen zonder beperking

Fijne woonplek aangeboden binnen onze prachtige locatie in Heeswijk-Dinther

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Overige woning, Eengezinswoning

Omschrijving

Ons huis staat in het dorp Heeswijk-Dinther en is gesitueerd in een oude pastorie aan de Kerkstraat 4. Het huis ligt in een klein dorp en heeft alle voorzieningen op loop- en fietsafstand.

Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer die hij/zij naar eigen inzicht heeft ingericht. Gezamenlijk wordt de woonkamer, woonkeuken, speelkamer, badkamers en algemene ruimten gedeeld. Het huis heeft de beschikking over een fijne tuin met diverse zitjes, bbq, haard en een schuur voor o.a. de fietsen en of scooters. De slaapkamers bevinden zich op de eerste en tweede verdieping waardoor de woning niet rolstoeltoegankelijk is . Aangezien wij 24-uurs begeleiding bieden, beschikt de begeleider over een eigen slaapkamer.

Indeling gemeenschappelijk deel

Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer die hij naar eigen inzicht heeft ingericht. De woonkamer beschikt over een grote loungebank waar gezamenlijk wordt gezeten of tv gekeken, er is een aparte speelkamer waar kan worden gecomputerd of gegamed. Ook beschikt het huis over een grote gezellige woonkeuken waar gezamenlijk wordt gegeten, koffie gedronken of een spelletje gedaan. Op de eerste verdieping is een royale badkamer met ligbad en aparte douche en dubbele wastafel en separaat een toilet. Op de tweede verdieping is eveneens een badkamer met wastafel, douche en toilet. Het huis heeft de beschikking over een fijne tuin met zitjes, een haard en bbq en een schuur voor o.a. de fietsen en of scooters. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en hier bevindt zich ook de slaapkamer voor begeleiding. Op de tweede verdieping zijn nog 2 slaapkamers met een complete badkamer. Daarnaast nog een grote zolder voor diverse opslag (en om verstoppertje te spelen).

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer die hij naar eigen inzicht heeft ingericht. Voor overige informatie zie "indeling gemeenschappelijk deel".

Situering in wijk

Ons huis, de oude pastorie, staat midden in het dorp Heeswijk-Dinther aan de Kerkstraat 4. Het huis ligt in een klein dorp en heeft alle voorzieningen op loop- en fietsafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij zijn op zoek naar toekomstige bewoners voor ons huis in Heeswijk-Dinther.
Voor dit kleinschalige wooninitiatief in Heeswijk-Dinther, voortgekomen uit een aantal ouders die de zorg van hun kind anders wilden dan binnen een reguliere zorginstelling en later overgenomen door Leermakers, zijn we op zoek naar nieuwe bewoners. De bewoners wonen gezamenlijk in een mooi huis midden in het dorp. Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer en deelt de overige ruimten van het huis met elkaar. Belangrijk daarbij is dat het huis zoveel mogelijk de setting van een gezin nabootst.

Binnen ons huis werken dagelijks professionele begeleiders om waar nodig te ondersteunen. In de woongroep streven we naar een warme sfeer, waarin veiligheid, vertrouwen en gezelligheid centrale thema’s zijn. Op deze manier ontstaat een klimaat waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

2 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

De bewoners hebben allen een lichte beperking. Dit kan een verstandelijke beperking zijn, een vorm van autisme, hechtingsproblematiek of vergelijkbaar.

Ondersteuning binnen het huis: De taak van de bgeleiders is de bewoners te begeleiden en hen te helpen een zo zelfstandig mogelijk leven na te streven in een ontspannen omgeving. De begeleider observeert, verzorgt, begeleidt en stimuleert de bewoners met hun dagelijkse bezigheden. Belangrijk is dat de begeleider er mede voor zorgt een prettige sfeer in huis te creëren. Tenslotte is dit voor de bewoners hun thuis. Een thuis waar zo min mogelijk stress heerst. Het is belangrijk dat de bewoners zoveel mogelijk in deze thuissituatie bij zaken in en om het huis worden betrokken. Daar waar de bewoner iets zelf kan, stimuleren we dit, maar daar waar iets spanning oplevert ondersteunen we of nemen wij over.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.