Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Fivelzorg Delfzijl

Terug naar overzicht
Logo profila

Begeleid wonen op locatie Fivelzorg is voor mensen die door omstandigheden dak- of thuisloos zijn geraakt en kampen met psychiatrische problematiek en/of verslaving in remissie. Ook mensen met een licht verstandelijke beperking die begeleid wonen nodig hebben zijn welkom.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Woonlocatie Fivelzorg bestaat uit diverse appartementen. De appartementen bestaan uit een slaapkamer variërend in grootte met daarbij een gezamenlijke badkamer en keuken. De meeste woningen worden bewoond door 3 á 4 cliënten die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de woning. Een aantal kamers hebben een balkon of een uitgang naar een gezamenlijke tuin.

Indeling gemeenschappelijk deel

Keuken, badkamer en toilet wordt gedeeld.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Eigen slaapkamer. De keuken, badkamer en het toilet wordt gedeeld.

Situering in wijk

De woonlocatie van Fivelzorg is gelegen in de wijk Tuikwerd in Delfzijl. De wijk Tuikwerd ligt aan het Eemskanaal waar we vanuit de flat overheen kijken richting Duitsland. 3x in de week gaan we met de bewoners naar onze sociale inloop in Appingedam, deze is op 2 km en hier is prima naartoe te fietsen of lopen. Onze woningen zijn niet geschikt voor minder valide personen. Met het openbaar vervoer ben je in een half uur in de stad Groningen. Delfzijl is 5 minuten met de bus of 10 minuten op de fiets.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Psychiatrische beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Woonlocatie Fivelzorg is een begeleid wonen locatie in de wijk Tuikwerd in Delfzijl voor mensen met of zonder een lichte verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met een psychiatrische aandoening en/ of verslavingsproblematiek in remissie. De woonlocatie bevindt zich in een 3 hoog flatgebouw. Er zijn in deze flat 11 woningen waar 2-4 cliënten per woning samen wonen en gezamenlijk voor de woning zorgen. Er is een gezamenlijk pension waar de warme maaltijd genuttigd word en koffie momenten zijn. Er wonen in totaal 24 cliënten. Je kunt hier terecht met een WMO indicatie of met een WLZ indicatie. De leeftijd van de cliënten ligt tussen de 21 tot 65 jaar.

Aantal bewoners

24

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige

Behandeling

Enige, Gemiddeld

Omschrijving

We bieden je 24 uur per dag begeleiding. ’s Nachts is er altijd een medewerker aanwezig die slaapdienst heeft. De begeleiding is voornamelijk gericht op het vergroten van zelfstandigheid en mogelijk doorgroei naar begeleid wonen met ambulante begeleiding. We ondersteunen en begeleiden je bij het maken van beslissingen en het maken van keuzes in je dagelijkse leven. Aan de hand van jouw hulpvraag stellen we samen de doelstellingen vast. Zo is aansluiting op jouw wensen en behoeften gewaarborgd. Het doel is dat je zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren met uitzicht op terugkeer in de maatschappij. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om voor langere tijd te blijven wonen. Behandeling vindt plaats via Lentis. Maaltijden worden gezamenlijk bereid en genuttigd. Dagelijks hebben we koffie en eet momenten in het sociaal pension, iedere ochtend word hier de medicatie uitgedeeld.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.