Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Foxtrotstraat in Venray

Terug naar overzicht

Aan de Foxtrotstraat in Venray heeft Dichterbij twee groepswoningen voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Op huisnummer 9 wonen drie wat oudere cliënten (40+); op huisnummer 10 wonen vier jongvolwassenen.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Overige woning

Omschrijving

Allebei de huizen hebben een gezamenlijke woonkamer. We drinken daar graag samen koffie en je kunt ook aanschuiven als Goede Tijden Slechte Tijden begint. Gezellig! Vind jij het fijner om op je eigen kamer te zitten of om de deur uit te gaan? Dat kan ook, geen probleem.Rond etenstijd komt iedereen samen in de keuken. Op jouw kookdag mag jij kiezen wat we eten en wat het toetje is. En dat maak je dan zelf! Ben jij (nog) geen keukenprins of keukenprinses? Wees niet bang: de begeleiding is steeds in de buurt om te helpen. Zo doen we dat ook bij de andere klusjes die gedaan moeten worden: de begeleider helpt jou waar nodig.

Indeling gemeenschappelijk deel

  • Rustige straat
  • Goed contact met de buren
  • Veel aandacht voor eigen regie
  • Huisdieren toegestaan

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Bijna alle bewoners gaan overdag naar de dagbesteding of naar het werk. Rond half vijf komt iedereen weer thuis. In de middag en avond is er van alles wat je kunt doen. Er zijn natuurlijk taakjes die gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld poetsen en boodschappen doen.Maar je hebt ook veel vrije tijd. Dan kun je bijvoorbeeld gaan voetballen of naar de fitness. Of naar de atletiek- of hobbyclub. Dan is er nog de vrijetijdsclub. Die organiseert iedere maand iets leuks. De ene keer ga je samen pannenkoeken eten, de andere keer met z’n allen naar de ijs-salon. En wat denk je van de kermis, carnaval en natuurlijk de Vierdaagse? Als dat geen leuke activiteiten zijn!

Situering in wijk

De Foxtrotstraat is een doodlopende straat waar 16 woningen aan liggen. Er is een goed contact met de buurtbewoners. Ieder jaar wordt er een straat-bbq georganiseerd. Boodschappen haal je bij de Jumbo, die staat op loopafstand. Je loopt ook zó naar het centrum van Venray. Daar kun je winkelen, een kopje koffie drinken of even een snack halen bij de viskraam.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Epilepsie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Aan de Foxtrotstraat in Venray heeft Dichterbij twee groepswoningen voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Op huisnummer 9 wonen drie wat oudere cliënten (40+); op huisnummer 10 wonen vier jongvolwassenen.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Op de Foxtrotstraat ben je zoveel mogelijk de baas over je eigen leven. Jij kunt ten slotte best veel zelf. De begeleiders helpen je waar dat nodig is. Ze zorgen dat je iedere dag weet wat er van je verwacht wordt. Dat geeft rust. En je kunt alles op je eigen tijd doen. En in je eigen tempo. Je kunt een taak of klus dus opschuiven als een vriend jou ineens uitnodigt om langs te komen. Ga maar lekker op pad! We kijken dan samen wanneer je je taakje kunt inhalen. En niets hoeft snel-snel-snel, want we houden niet van stress op de Foxtrotstraat. Je zult ook merken dat de begeleiders veel met je kletsen en praten. Ze doen dat voor de gezelligheid én om steeds te weten wat jij nodig hebt om je (weer) fijn te voelen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.