Wonen zonder beperking

Freeway Zorg - Jan Campertstraat 101-105

Terug naar overzicht

Freeway Zorg biedt kleinschalige PGB woonvormen aan en regelt 24 uur opvang voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Wij werken individueel en vraag gericht. De cliënt staat bij ons centraal. Door de 24 uur begeleiding kunnen jongeren optimaal gebruik maken van de ondersteuning, beg...

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

Freeway Zorg heeft drie woningen in Almere. In drie woningen hebben we plekken voor 22 jongeren. Twee woningen hebben 8 jongeren en een woning 6 jongeren. daar wonen jongeren 24 uur met elkaar. Woningen staan in wijken waar andere mensen ook wonen. Dus niet afgelegen.die als eerste onder de woning zichtbaar is in het totaal overzicht.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en normale begaafdheid, Epilepsie, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Freeway Zorg biedt kleinschalige PGB woonvormen aan en regelt 24 uur opvang voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Wij werken individueel en vraag gericht. De cliënt staat bij ons centraal. Door de 24 uur begeleiding kunnen jongeren optimaal gebruik maken van de ondersteuning, begeleiding en coaching van onze medewerkers. Wij zorgen ervoor dat de jongeren met een licht verstandelijke beperking actief deelnemen aan de maatschappij d.m.v. dagbesteding en een goede invulling van de dag. Freeway Zorg gaat samen met de cliënt op zoek naar de juiste opleiding, stageplek of (vaste) baan die past bij de cliënt zijn interesse en niveau. Cliënten met een licht verstandelijke beperking worden in een veilige omgeving ondersteund en begeleid om de kwaliteit van hun leven te waarborgen. Eveneens staat eigen regie en verantwoordelijkheid nemen van de cliënten bovenaan bij Freeway Zorg.

Aantal bewoners

22

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Zeer intensief

Behandeling

Geen, Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

Vanuit het Zorg en Ondersteuningsplan wat wordt opgesteld worden de doelen waar de jongere aan gaat werken met elkaar besproken. daarin wordt duidelijk uitgelegd wat de ondersteuning in houdt, wanneer en hoe.
Kan zijn schema kamer opruimen, douchen, koken, op tijd op staan, zoeken naar dagbesteding, werk, stage, school. Vrije tijd besteding. Hebben van een dag- en nachtritme, leven in een bepaalde structuur die bij de jongere past en aansluit.
Zorgen dat financiën op orde komt i.sm. bewindvoerder. Rol netwerk bekijken en zoeken hoe deze kunnen mee ondersteunen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.