Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Rots

Terug naar overzicht

We geloven in de kracht van het opgroeien binnen een gezin.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

​Het gezinshuis is een ruime vrijstaande woning waar we voldoende ruimte hebben voor de (gezinshuis)kinderen. We hebben een grote tuin met verschillende speelmogelijkheden, zoals een trampoline, zandbak, speeltoestel, schommel en gras. Binnen hebben alle kinderen een eigen kamer waar ze tot rust kunnen komen en kunnen spelen met hun eigen speelgoed.
Er is een gezellige woonkamer waar we als gezin veel tijd samen doorbrengen. Ook is een grote speelruimte aanwezig waardoor de kinderen ook binnen verschillende mogelijkheden hebben om te spelen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Gezellige woonkamer, keuken en eethoek

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Wij zijn René en Judith, gezinsouders van Driestroomhuis De Rots. In 2015 zij wij ons gezinshuis gestart om kinderen en jongeren die niet thuis kunnen opgroeien een rotsvaste plek in ons gezin te bieden. We geloven in de kracht van het opgroeien binnen een gezin. Wij zien dat het ‘gewone gezinsleven’ in combinatie met de door ons geboden professionele structuur, begeleiding en behandeling, kinderen helpt om te komen tot ontwikkeling. Ook de gezelligheid, veiligheid en normen en waarden van een gezin horen er gewoon bij.

Aantal bewoners

2

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

​De kracht van het gewone leven is de kern van ons gezinshuis. Gewoon waar het kan en extra begeleiding waar nodig. Wij geloven in de kracht van positief opvoeden. We dagen de kinderen uit om in hun eigen tempo, stapjes vooruit te zetten. Hun zelfvertrouwen groeit en we zien de kinderen genieten. Een tekort of gebrek aan basisvertrouwen ligt meestal ten grondslag aan de (emotionele en gedrag) symptomen die een kind laat zien. Om te herstellen is de houding en de communicatie van de opvoeders met specifieke kennis en vaardigheden erg belangrijk. Wij zijn de twee vaste aanspreekpunten die goed op elkaar zijn ingespeeld. Doordat we elkaar goed aanvullen zijn we in staat om de begeleiding zelf op ons te nemen en de taken passend te verdelen. We werken met rust, structuur, duidelijkheid en continuïteit. Zo zorgen we ervoor dat het basisvertrouwen kan groeien.

Wij werken samen met betrokkenen en specialisten in het opstellen van een begeleidingsplan. Dit geeft ons richting en helpt ons de vorderingen in kaart te brengen. In de loop van tijd zijn we ons meer gaan richten op het opvangen van jongere kinderen, omdat we merken dat we jongere kinderen kunnen meenemen in het gezinsleven wat we al hebben.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.