Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Rots

Terug naar overzicht

​In ons gezinshuis bieden we kinderen die niet thuis kunnen opgroeien een rotsvaste plek in ons gezin.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

​Het gezinshuis is een ruime vrijstaande woning waar we voldoende ruimte hebben voor de (gezinshuis)kinderen. We hebben een grote tuin met verschillende speelmogelijkheden, zoals een trampoline, zandbak, speeltoestel, schommel en gras. Binnen hebben alle kinderen een eigen kamer waar ze tot rust kunnen komen en kunnen spelen met hun eigen speelgoed. Er is een gezellige woonkamer waar we als gezin veel tijd samen doorbrengen. Ook is een grote speelruimte aanwezig waardoor de kinderen ook binnen verschillende mogelijkheden hebben om te spelen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Gezellige woonkamer, keuken en eethoek

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Wij zien dat het ‘gewone gezinsleven’ in combinatie met de door ons geboden professionele structuur, begeleiding en behandeling, kinderen helpt om te komen tot ontwikkeling. Ook de gezelligheid, veiligheid en normen en waarden van een gezin horen er gewoon bij. We gaan samen met de kinderen op zoek naar hun talenten en interessegebieden waarbij we ze helpen daarin te groeien.

Aantal bewoners

2

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

​Wij geloven in de kracht van positief opvoeden. We dagen de kinderen uit, om in hun eigen tempo, stapjes vooruit te zetten. Daardoor groeit het zelfvertrouwen van hetkind en zien we de kinderen genieten.

Wij gebruiken de methodes van Basic Trust . Een tekort of gebrek aan basisvertrouwen ligt meestal ten grondslag aan de (emotionele en gedrags) symptomen die een kind laat zien. Voor herstel is de houding en de communicatie van de opvoeders met het kind van cruciaal belang. Dit vraagt van opvoeders specifieke kennis en vaardigheden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.