Wonen zonder beperking

Gezinshuis/ Driestroomhuis Jeugd enzo

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Onze boerderij is dit jaar 222 jaar oud! Het is een mooie, grote en gezellige plek om te wonen. Er is een enorme tuin die we met de jongeren zullen onderhouden. Ook is er een zwembad en allerlei andere mogelijkheden om lekker in de buitenlucht actief bezig te zijn en te ontspannen. Ook beschikken we over een stuk bos (op 5 kilometer afstand) waar we met de gasten bomen gaan zagen voor de kachel. Op korte termijn gaan we ook allerlei dieren huisvesten waarvoor de jongeren (naar draagkracht) verantwoordelijk zullen zijn. Op onze eigen moestuin (nog in aanleg) zullen we met de jongeren onze eigen groenten gaan verbouwen. Het is een heerlijke plek om te ontspannen/inspannen én allerlei vaardigheden te leren die op latere leeftijd zeer bruikbaar zijn.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woonboerderij beschikt over een enorme woonkamer (meer dan 250 m²) met leefkeuken. In deze ruimte wordt er samen geleefd, gegeten, ontspannen en inspannen. De woonkamer beschikt over een gezellige openhaard waar het met de jongeren het gekapte hout zullen stoken. Er is een groot terrein rondom het huis met bomen, een groot grasveld (voor o.a. voetbal), een grote schuur om met de jongeren te klussen en veel ruimte voor het houden van dieren.
Op de eerste verdieping zijn zeven gezellige kamers beschikbaar en slapen de gezinshuisouders. Er zijn twee douches en twee toiletten op de boven verdieping en twee toiletten op de benedenverdieping.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

De boerderij ligt op de rand van de wijk. Aan de ene kant is op enkele minuten lopen het winkelcentrum en de andere kant op loop je zo de weilanden in. Op fietsafstand is er bos, een openluchtzwembad, de rivier et cetera. Met een half uur autorijden zijn we in het centrum van Utrecht.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij bieden opvang voor jongeren met een verstandelijke uitdaging (licht verstandelijk beperkt niveau 2/3). Jongeren die om welke reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen en voor wie een verblijf in een ‘reguliere’ instelling niet wenselijk is. Vaak is er ook sprake van uitdagingen op het gebied van gedrag en ontwikkeling.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Wij bieden 24/7 wonen, begeleiding en zorg. Hierbij wordt uitgegaan van de mogelijkheden die altijd aanwezig zijn in de beperkingen die jongeren kunnen hebben.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.