Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Klim-Op

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Met z’n vieren zijn we een ijzersterk team en doen we waar ons hart ligt: bijdragen aan een mooie toekomst van kinderen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is. Vanuit onze christelijke identiteit proberen we een thuis te zijn voor kinderen die om welke reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

​Locatie Pyriet is een jong gezin met alle gezellige levendigheid die daar bij komt kijken. Op deze gestructureerde woonplek mag je lekker kind zijn en wordt er volop gespeeld. Door alle dagelijkse situaties heen is er veel aandacht voor het leren van sociale vaardigheden, omgaan met grenzen en het ontwikkelen van gezonde leefgewoontes. De gemiddelde leeftijd ligt momenteel onder de 10 jaar. Locatie Amethist is een rustige woon- en logeerplek, waar kinderen de ruimte krijgen zichzelf in eigen tempo te ontwikkelen. Er is een mooie balans tussen structuur en vrijheid, gezamenlijke activiteiten en tijd om tot jezelf te komen. Tijdens logeerweekenden wordt er naar behoefte extra geïnvesteerd in activiteiten buitenshuis. De nadruk ligt hierbij op jongvolwassenen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij zijn Thomas en Marije Zwiers. Samen zijn wij driestroomhuis Klim-op.
Met z’n vieren zijn we een ijzersterk team en doen we waar ons hart ligt: bijdragen aan een mooie toekomst van kinderen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is. Vanuit onze christelijke identiteit proberen we een thuis te zijn voor kinderen die om welke reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen.Om zo goed mogelijke zorg te kunnen bieden, vinden we het belangrijk om dicht bij ons zelf te blijven. Zo staan we als gezinshuisouders het meest in onze kracht. Dit zorgt er voor dat de beide locaties verschillend zijn van karakter en pedagogisch klimaat. Er wordt bij nieuwe aanmeldingen altijd goed gekeken waar iemand het beste tot zijn recht komt.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

​Op beide locaties willen wij de kinderen een veilige, stabiele en gezellige leefomgeving bieden waar ze mogen opgroeien en opbloeien. De kinderen mogen binnen onze locaties opgroeien in een gezinssetting en ervaren wat het gezinsleven is.
Elk kind is uniek. Daarom willen we ieder kind helpen groeien op de manier die het beste past.
Om dit te bereiken kijken we, samen met onze orthopedagoog en de aanmelder, naar de begeleidingsbehoefte en hulpvraag van ieder individueel kind. Dit staat centraal in dagelijkse benadering en de behandeling. Zo kunnen we bijvoorbeeld werken aan thema’s als sociale vaardigheid, omgaan met eigen beperkingen, gezondheid, zelfstandigheid en werken we toe naar een haalbaar toekomstperspectief.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.