Wonen zonder beperking

Gezinshuis/ Driestroomhuis Sa Leuk Hûs

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Driestroomhuis Sa Leuk Hûs is een voormalig cafe, zalencentrum in het centrum van Giekerk. We hebben 6 zit/slaapkamers waar de bewoners zich terug kunnen trekken, maar ook een gezellige gemeenschappelijke ruimte met grote gezamelijke keuken waar we gezamelijk de dagelijkste maaltijden kunnen bereiden.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woonkamer, tv/computerhoek, tafeltennis, hangbanken, één en al gezelligheid.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Midden in het centrum van Giekerk tegenover een gezellig winkelcentrum.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

In een kleinschalige woonvoorziening bieden wij mensen met een verstandelijke beperking een thuis en dagbesteding .Wij geven onze bewoners/clienten de aandacht die ze verdienen en zorgen dat ze zich thuis kunnen voelen.
Een gezellige Theeschenkerij waar dorpsgenoten en passanten even kunnen genieten van een bakje koffie of thee met zelf gebakken taart.
Er is een kwekerij. Daar zijn verschillende mensen bezig met het opkweken van planten die te koop worden aangeboden. Ook zijn mensen druk met het afzakken van bladaarde en houtsnippers en ze zagen en kloven brandhout. We hebben konijnen, papagaaien en kippen die geaaid en geknuffeld kunnen worden. Een buitenploeg gaat het dorp in voor klein onderhoud van algemeen groen, zwerfvuil ruimen, sneeuwschuiven, tuinonderhoud voor diegene die dat zelf niet meer kunnen, boodschappendienst.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Wij vinden dat mensen met een verstandelijke beperking recht hebben op een leuker en beter leven, zoals dat tegenwoordig in de reguliere zorg niet meer geboden kan worden.
Individuele ondersteuning, waarbij vooral gekeken wordt naar de wensen van de bewoners/clienten.
Een respectvolle en gelijkwaardige benadering is hierbij van belang. Kijken naar kwaliteiten en die verder ontwikkelen, waardoor hun zelfstandigheid wordt vergroot, alsmede hun eigenwaarde.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.