Wonen zonder beperking

Gezinshuis/ Driestroomhuis Twentyfourseven gezinsopvang (vader-moeder-kind)

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Appartement, Studio

Omschrijving

Opvang en ouder-kind begeleiding vindt plaats naast en binnen een gezinshuis. De gezinshuisouders wonen en leven met hun kinderen naast de cliënten en vervullen hiermee een belangrijke voorbeeldfunctie. Door dit unieke concept is continuïteit van begeleiding gewaarborgd. Dit brengt structuur, rust en stabiliteit waardoor cliënten zich optimaal kunnen richten op ontwikkeling van het ouderschap. Daarnaast zijn op gezette tijden ervaren en enthousiaste woonbegeleiders aanwezig.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er worden cursussen, workshops en trainingen gegeven en daar waar nodig wordt aanvullende professionele hulp ingeschakeld. Cliënten krijgen een eerlijke kans om zich voor te bereiden op het ouderschap en de benodigde basisvaardigheden te ontwikkelen om voor zichzelf en hun kind te zorgen. Daarnaast trainen cliënten ook om zelfstandig een huishouden te voeren en om goed met geld om te gaan. Ze leren nadenken over hun eigen normen en waarden en grenzen en leren die aan te geven en die van anderen te respecteren. Binnen de gezinsunits wordt er ook veel aandacht besteed aan het onderhouden van een stabiele relatie. Daarvoor is ook een relatietherapeut verbonden aan het huis.

Intern kinderdagverblijf:
In het moeder-kindhuis is ook een kinderdagverblijf gevestigd waar de bewoners van de appartementen hun kinderen kunnen onderbrengen tijdens dagbesteding, werk of opleiding. De kinderen worden dan in hun eigen bed (in het appartement) gelegd tijdens de slaapmomenten.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De appartementen hebben een oppervlakte van ruim 50 m2. Ze hebben een eigen voordeur, hal met wasmachine aansluiting, een grote woon-slaapruimte. De appartementen hebben een eigen douche, wc, keuken met gasfornuis en koelkast. Er is een afgesloten kinderkamer waar ruimte is voor twee (of eventueel drie) kinderbedjes. Het appartement staat in verbinding met het moeder-kind gezinshuis waar het gezamenlijk deel van de begeleiding wordt aangeboden, zoals scholingen en workshops. In het moeder-kindhuis is plaats voor zes (alleenstaande) moeders met kind.

Situering in wijk

Het Gezinshuis staat in een kindvriendelijke wijk in Groesbeek, met speeltuintje, buurtsuper en OV verbinding naar Nijmegen (20 bus minuten naar CS) op 5 loopminuten afstand. Het centrum van Groesbeek met vrijwel alle benodigde voorzieningen is binnen 10 fietsminuten bereikbaar.

Gezondheidscentrum met daarin o.a. Consultatiebureau en Centrum voor jeugd en gezin: 10 minuten fietsafstand of 15 minuten loopafstand
Zwembad: 10 minuten fietsafstand

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

3

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Voor elke cliënt (beide ouders) wordt een individueel begeleidingsplan opgesteld in overleg met de cliënt zelf en de zorgcoördinator die aan het Driestroomhuis is verbonden.
Conform de Lima-methodiek* doorlopen de cliënten in 4 fases hun verblijf in de gezinsunit; in dit traject zal duidelijk worden wat het perspectief is van ouders en kind, of zij daadwerkelijk na fase 4 in staat zullen zijn zelfstandig (al dan niet met ambulante begeleiding op de achtergrond) met kind in de maatschappij kunnen functioneren of dat er gezocht moet worden naar een andere oplossing.
Voor de scholing van de cliënten zal gebruik gemaakt worden van een werkboek dat binnen het Driestroomhuis speciaal is ontwikkeld voor deze doelgroep aan de hand van het 8-fasen-model van Movisie**.

*Lima: De methodiek, Ilona Brekelmans, Kompaan en de Bocht
**8 fasenmodel in de opvang voor jonge moeders en hun baby, Movisie

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.