Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Grebbeweg - Rhenen

Terug naar overzicht

De Grebbeweg 125 is een woonlocatie in Rhenen. Hier wonen mensen van 18 jaar en ouder, die begeleiding krijgen bij alledaagse dingen. Het is een geschikte woonlocatie voor mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking.

Woning

Omschrijving

Welkom op de Grebbeweg De Grebbeweg 125 is een woonlocatie op loopafstand van het centrale terrein van Zideris in Rhenen. Het pand heeft een aantal appartementen en daarnaast een paar kamers met gedeeld sanitair. Er is een gezamenlijke woonkamer op de begane grond. De Grebbeweg is een oude villa gelegen tegen een bos. Als je op de Grebbeweg woont kun je gebruik maken van het terrein van Zideris. Op het terrein worden verschillende activiteiten aangeboden, zoals dansen, knutselen en zwemmen. Twee maal per week is er een soos, waarbij de nadruk ligt op het ‘gezellig samen zijn’. Vanuit de woning worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gezamenlijke woonkamer op de begane grond. Je kunt hier savonds mee eten, een kop koffie drinken en gezellig een spelletje spelen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Appartementen hebben eigen voorzieningen. De kamers hebben gedeeld sanitair.

Situering in wijk

De Grebbeweg ligt naast het terrein van Zideris. Op dit terrein worden activiteiten georganiseerd, zijn de behandelaren en medici (artsen, logopedistes, fysio, etc) gevestigd, en zijn er verschillende dagbestedingslocaties. Het terrein ligt naast het bos van Rhenen, op een paar km afstand van het centrum.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Op de Grebbeweg wonen mensen met een lichte en matige verstandelijke beperking. Ook mag er sprake zijn van moeilijk verstaanbaar gedrag. Structuur, duidelijkheid maar vooral de relatie/vertrouwensband wordt erg belangrijk gevonden op deze locatie. Van ADL- zorg is beperkt sprake. Er is met name sprake van aansturing. Wij vinden het belangrijk dat de bewoners zich thuis en veilig voelen binnen de woning. Daarnaast krijgt iedereen de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen, groeien en vaardigheden te behouden. De woning ligt op een heuvel aan het terrein van Zideris, waardoor het belangrijk is dat je mobiel bent.

Aantal bewoners

11

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Het team heeft jarenlange ervaring in de gehandicaptenzorg en is een gemêleerd en hecht gezelschap. Zideris werkt volgens de Gentle Teaching methode. Veilig, geliefd en verbonden voelen staan bij ons hoog in het vaandel.
Er mag op de grebbeweg sprake zijn van moeilijk verstaanbaar gedrag. Structuur, duidelijkheid maar vooral de relatie/vertrouwensband vinden wij erg belangrijk. Van ADL- zorg is beperkt sprake. Er is met name sprake van aansturing. Er is altijd een slaapdienst aanwezig en medische diensten zijn binnen handbereik.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.