Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Care+ | Groepswonen Helden

Terug naar overzicht

Onze groepswoning is gelegen in een rustige wijk in het levendige dorp Helden. Binnen deze geschakelde locatie is er ruimte voor 12 bewoners. Er is een huiselijke sfeer aanwezig en de doelgroep is divers. Hier ligt de focus op het doorontwikkelen en uitstromen van de bewoners.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Deze locatie is een geschakelde woning waarbij er verschil is tussen de mate van zelfstandigheid. De locatie is dichtbij het centrum van Helden in een rustige wijk. De woning heeft ruime en lichte kamers.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woning heeft twee grote woonkamer en twee grote keukens. In de keukens wordt geoefend met zelfstandig koken. Op deze locatie heerst een hele gezellige sfeer en wordt er veel samen ondernomen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke bewoner heeft een eigen kamer die voorzien is van een kitchenette. Alle kamers zijn voorzien van grote ramen waardoor de kamers zeer licht zijn.

Situering in wijk

Deze locatie ligt in een acceptabele wijk, in een hecht dorp. Dit versterkt het wijkgerichte karakter van de locatie. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Venlo en Roermond.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Locatie Helden is gericht op rust en structuur. Deze locatie is voor bewoners met een GGZ 1, 2 of 3, VG 4 of 6 en WMO beschermd wonen indicatie.

De locatie is een geschakelde woning waarbij er verschil is tussen de mate van zelfstandigheid. Hierdoor is het mogelijk om zelfstandigheid te oefenen. Je kunt dus binnenshuis doorgroeien naar meer zelfstandig wonen.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Onze manier van werken


Bij Care+ bieden we begeleiding vanuit de principes van Positieve Gezondheid. Hierbij ligt het accent juist op datgene dat goed gaat; op de mensen zelf, hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. Wanneer een bewoner geen dag invulling heeft, kan er gebruik worden gemaakt van onze eigen dagbesteding. Hier ligt de focus op het ontwikkelen van persoonlijke talenten.


Begeleiding binnen onze groepswoning in Roermond


Deze woning bestaat uit twee huizen die gekoppeld zijn door de tuin. Beide huizen hebben een verschil in het niveau van zelfstandig zijn. Op deze manier kan er geoefend worden met het zorgen voor jezelf.


Bewoners krijgen begeleiding en ondersteuning op verschillende leefgebieden. Hiernaast worden bewoners ondersteunt bij gedragsregulatie en onderhouden van contacten. Begeleiding bestaat uit 24-uurs ondersteuning. In de nacht is er dus ook begeleiding aanwezig.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.