Wonen zonder beperking

Groeseind – Gezinslocatie

Terug naar overzicht

Sinds maart 2012 heeft Philadelphia in Tilburg een gezinslocatie. Bij Groeseind wonen 13 alleenstaande ouders of stellen met kinderen. Ook zwangere vrouwen vanaf 18 jaar kunnen terecht bij Groeseind. De locatie bestaat uit 12 ruime appartementen 3-kamerappartementen en 1 ruim 2-kamerappartement.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het gebouw heeft lange gangen met deuren waarachter zich de appartementen bevinden, er zijn buiten–galerijen aan deze vleugel. De appartementen zijn verdeeld over 3 woonlagen.
In het appartementencomplex is een lift aanwezig. Iedereen heeft een eigen appartement: voordeur, hal, woonkamer met keuken, 2 slaapkamers, badkamer met douche met wastafel. Tevens een apart toilet. Het appartement beschikt over een wasmachineaansluiting in een extra bergruimte.

Het appartement bevindt zich in een appartementencomplex dat opgesplitst is in twee vleugels. De ene vleugel is bestemd voor de Gezinslocatie Philadelphia, waar 13 gezinnen wonen. De andere vleugel is bestemd voor het trainingshuis Groeseind voor LVB-jongeren van Philadelphia.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gezamenlijke binnenplaats met speeltuin en berging. Tevens is er een centrale ingang met bellentableau. Ieder appartement heeft een eigen berging.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedereen heeft een eigen appartement: voordeur, hal, woonkamer met keuken, twee slaapkamers, toilet,badkamer met douche met wastafel. Het appartement beschikt over een wasmachineaansluiting in een extra bergruimte. 11 appartementen hebben 2 slaapkamers, eén appartement beschikt over één ruime slaapkamer.

Het is mogelijk om in het eigen appartement te internetten of te bellen met een eigen vaste telefoon.

Situering in wijk

Binnen de wijk Groeseind- Hoefstraat in een nieuwbouwwijk met huur en koopwoningen. De locatie is in een woonwijk met winkels en gezondheidscentra op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Sinds maart 2012 heeft Philadelphia in Tilburg een Gezinslocatie.
De locatie bestaat uit 12 ruime appartementen 3-kamerappartementen en 1 ruim 2-kamerappartement. Aan de andere zijde van het appartementencomplex is trainingshuis Groeseind waar jongeren met een lichte verstandelijke beperking trainen om hun zelfstandigheid te vergroten.

Er is ruimte voor 13 alleenstaande ouders of stellen met kinderen. Ook zwangere vrouwen vanaf 18 jaar kunnen terecht bij Groeseind. Ouders krijgen ondersteuning middels basismethodieken waaronder IAG (intensieve ambulante gezinsbegeleiding). Er zijn vaste afspraken tussen cliënt en de begeleiders.

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Bij de Gezinslocatie is de ondersteuning gericht in het ondersteunen van de ouders in de opvoeding van hun kind(eren). Gezien de ruimte kunnen er maximaal 2 kinderen wonen. Dit project is ook geschikt voor zwangere vrouwen. Ouders krijgen ondersteuning middels waaronder IAG. Op de locatie is een slaapdienst aanwezig.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.