Wonen zonder beperking

Groeseind - Ouder- kind Locatie

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het gebouw heeft lange gangen met deuren waarachter zich de appartementen bevinden, er zijn buiten–galerijen aan deze vleugel. De appartementen zijn verdeeld over 3 woonlagen.
In het appartementencomplex is een lift aanwezig. Iedereen heeft een eigen appartement: voordeur, hal, woonkamer met keuken, 2 slaapkamers, toilet douche met wastafel. Het appartement beschikt over een wasmachineaansluiting in een extra bergruimte.

Het appartement bevindt zich in een appartementencomplex dat opgesplitst is in twee vleugels. De ene vleugel is bestemd voor de doelgroep ouder-kind van Philadelphia, waar 13 gezinnen wonen. De andere vleugel is bestemd voor de LVB-jongeren van Philadelphia.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gezamenlijke binnenplaats met speeltuin en berging. Drie keer per week is er een koffie/thee moment waarin ouders de gelegenheid krijgen met elkaar in contact te komen en elkaar te adviseren bij zaken die spelen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Iedereen heeft een eigen appartement: voordeur, hal, woonkamer met keuken, twee slaapkamers, toilet douche met wastafel. Het appartement beschikt over een wasmachineaansluiting in een extra bergruimte. 11 appartementen hebben 2 slaapkamers, eén appartement beschikt over één ruime slaapkamer.

Het is mogelijk om in het eigen appartement te internetten of te bellen met een eigen vaste telefoon. Er is een berging aanwezig voor alle cliënten.

Situering in wijk

Binnen de wijk Groeseind- Hoefstraat in een nieuwbouwwijk met huur en koopwoningen. De locatie is in een woonwijk met winkels en gezondheidscentra op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Sinds maart 2012 heeft Philadelphia in Tilburg een ouder/kind project. Het ouder & kind project biedt ondersteuning aan ouders met een verstandelijke beperking. De locatie bestaat uit 11 ruime appartementen 3-kamerappartementen en 1 ruim 2-kamerappartement. Aan de andere zijde van het appartementencomplex is de afdeling "Single" waar cliënten wonen met een verstandelijke beperking.

Ouders krijgen ondersteuning middels 2 basismethodieken waaronder IAG (intensieve ambulante gezinsbegeleiding) alsmede de Video Home training. Er zijn vaste afspraken tussen cliënt en de begeleiders.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Bij het ouder&kind project is de ondersteuning gericht in het ondersteunen van de ouders in de opvoeding van hun kind(eren). Gezien de ruimte mogen er maximaal 2 kinderen wonen. Dit project is ook geschikt voor zwangere vrouwen. Ouders krijgen ondersteuning middels 2 basismethodieken waaronder IAG (intensieve ambulante gezinsbegeleiding) alsmede de Video Home training

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.