Wonen zonder beperking

Groningen Stadswerf

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Wonen aan het water, op een steenworp afstand van de gezelligheid en de voorzieningen van de binnenstad; dat is Stadswerf. Stadswerf ligt daar waar het Van Starkenborghkanaal het Oosterhamrikkanaal kruist. Op de hoek van de Kraanvogelweg en Paradijsvogelstraat staat het 'Pakhuis' gerealiseerd, een modern appartementencomplex van acht woonlagen. In het 'Pakhuis' zijn zestien Fokuswoningen gevestigd: acht woningen met vier kamers en acht woningen met drie kamers. De woningen hebben een ruime woonkamer, grote slaapkamers en een serre.
De Stadswerf is een nieuwe wijk met stadswoningen en -appartementen en een heerlijke uitwaaiboulevard aan de kade. De Stadswerf combineert de voordelen van de stad met die van het vrije wonen. Er wordt veel geïnvesteerd in verkeer, openbare ruimte en woningbouw. Op een steenworp afstand liggen het Pioenrozenpark, het Oosterpark en een bushalte.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige

Verzorging

Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Fokus is voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap. Een Fokuswoning is een aangepaste woning die u huurt van de woningcorporatie. Fokus verleent bij u thuis assistentie op afroep en aanwijzing, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Om in aanmerking te komen moet er aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

• U hebt een lichamelijke handicap of somatische aandoening of beperking.
• U bent aangewezen op een rolstoeldoorgankelijke woning
• U bent aangewezen op ten minste 5 uur ADL-assistentie per week
• U bent voldoende sociaal zelfredzaam om zelfstandig te wonen en zelfstandig assistentie op te roepen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.