Wonen zonder beperking

Hasseltstraat

Terug naar overzicht

Aan de Hasseltstraat 236 in Tilburg is sinds medio 2016 een wooninitiatief van het Regionaal Autisme Centrum gestart.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het Regionaal Autisme Centrum heeft in een collegiale samenwerking met Buro MAKS, een wooninitiatief aan de Hasseltstraat in Tilburg.


Elke bewoner heeft een zelfstandige woonunit met eigen huisnummer, voordeur, bel en brievenbus. Er zijn 19 appartementen en een gezamenlijke ruimte.


Het wonen is op basis van scheiden wonen en zorg. Dit betekent dat de bewoner zelf woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is mogelijk. Gehuurd wordt van Autismewoon.nl

Indeling gemeenschappelijk deel

Gezamenlijke woonkamer en keuken en gezamenlijk terras. Achter het gebouw is – op eigen terrein- voldoende parkeergelegenheid. Tevens kan gebruik gemaakt worden van een gezamenlijke fietsenberging.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Elke bewoner heeft een zelfstandige woonunit met huisnummer, voordeur, bel en brievenbus. De woonunit – appartement of studio – bevat een eigen keuken, badkamer met douche en toilet.

Situering in wijk

Centraal gelegen.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Aantal bewoners

19

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

Als je autisme hebt, heb je het altijd en overal. Autisme moet dan ook niet enkel en alleen behandeld worden in een behandelkamer van een instituut, autisme is een bijzonderheid die vraagt om ondersteuning op allerlei levensgebieden. Wanneer je dat nodig hebt, in een bepaalde fase van je leven. En vooral niet wanneer je dat niet nodig hebt. Bij het Regionaal Autisme Centrum zien we autisme als een onderdeel van je leven. Niet als een ziekte die geneest maar als een eigenschap waar je mee kunt leren omgaan.

Wonen bij het Regionaal Autisme Centrum is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat elke bewoner zelf zijn woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is (vaak) mogelijk. De ondersteuning wordt gefinancierd vanuit een WMO-indicatie afgegeven door de gemeente.
Een WLZ – indicatie ( Wet Langdurige Zorg) is soms ook passend. Er wordt altijd zorg op maat geboden. Bij alle woonprojecten kunnen bewoners dagelijks een beroep doen op de begeleiders.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.