Wonen zonder beperking

Heierveldlaan Maasbree

Terug naar overzicht

In deze twee woningen kunnen 12 cliënten wonen. De bewoners zijn jong volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Er wonen zowel dames als heren. Iedereen gaat overdag naar dagbesteding of werk. De persoonlijke ontwikkeling staat centraal, lekker in je vel zitten, dat is van belang.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In Maasbree liggen twee geschakelde huizen midden in het dorp. Op nummer 39 zijn zes zit/slaapkamers, vier op de bovenverdieping en twee op de benedenverdieping. In de woning op nummer 41 zijn ook zes zit/slaapkamers, vijf op de bovenverdieping en een op de benedenverdieping.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de bovenverdieping in beide woningen is een gemeenschappelijke badkamer met een bad, douche, wastafel en wc.
In beide woningen is een gezellige woonkamer met keuken aanwezig.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Woning 39: 6 zit-slaapkamers, 4 op de bovenverdieping en 2 op de benedenverdieping.
Woning 41: 6 zit-slaapkamers, 5 op de bovenverdieping en 1 op de benedenverdieping.

Situering in wijk

De woningen aan de Heierveldlaan liggen in het dorp Maasbree. De woningen liggen in een rustige buurt, de winkels liggen om de hoek. Sommige bewoners zijn lid van de voetbalclub in het dorp. Als er in het dorp iets te doen is zoals carnaval of kermis dan zijn ook de bewoners van de Heierveldlaan vaak van de partij.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychiatrische beperking

Omschrijving

Heierveldlaan is een groepswoning voor (jong)volwassenen tussen de 18 en 35 jaar met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende problematiek als autisme. Het zijn (jong)volwassenen die doelen hebben op het gebied van uitbreiden van de zelfstandigheid. Eigen regie en eigen verantwoordelijkheid is belangrijk vanuit de support gedachten.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

De persoonlijke ontwikkeling en welbevinden van de bewoners staan centraal. De individuele mogelijkheden worden zoveel mogelijk aangesproken. De mogelijkheden zijn voor iedere bewoner anders, de begeleiding wordt hierop aangepast. Naast het bieden van structuur, veiligheid en duidelijkheid worden de bewoners individueel ondersteund en gestimuleerd in hun persoonlijke ontwikkeling met vaak als doel het bevorderen van de zelfstandigheid. De regie en verantwoordelijkheid wordt bij de bewoners gelegd en waar nodig ondersteunt de begeleider.
Over het algemeen gaan alle bewoners overdag naar werk of dagbesteding. In het weekend is er de gehele dag begeleiding aanwezig. Gedurende de werkweek enkel als cliënten aanwezig. In de nacht is er een slaapdienst.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.